Čukarički se pojačava pred Ligu Konferencija: Posle Vranješa, na brdo stigao Nigerijac

Posle iskusnog štopera Ognjena Vranješa, Čukarički je istog dana angažovao i nigerijskog napadača Sandeja Adetunđija.

Sara Milićev
2. septembar 2023, 10:12

Sandej Adetunđi, fudbaler Čukaričkog na lekarskom pregledu. (Foto: uradna spletna stran kluba)

Sandej Adetunđi ima 25 godina i visok je 191 cm i juče je sa Čukaričkim potpisao ugovor na tri godine. Već je obavio lekarske preglede i odradio prvi trening sa ekipom sa Banovog brda.

Uprava kluba je na ovaj način reagovala posle odlaska startnog špica Muhameda Badamosija u Al Hazem iz Saudijske Arabije.

"Morali smo da reagujemo, ostali smo bez Badamosija, izuzetno bitnog igrača, koji je bio oslonac ekipe. Doveli smo momka koji iza sebe ima odličan učinak u makedonskoj ligi, u 54 meča za Škupi postigao je 30 golova. Iako je do kraja prelaznog roka ostalo dosta vremena, veoma je bitno da smo Adetunđija angažovali pre roka predviđenog za licenciranje igrača za grupnu fazu Lige konferencije", kazao je Vladimir Matijašević, sportski direktor Čukaričkog za klupski sajt. 

Takođe, crno-beli sa Banovog brda su u istom danu raskinuli ugovor sa Mihajlom Spasojevićem.
 
"Izašli smo mu u susret, mlad je igrač, a sticajem okolnosti nije dobio veliku minutažu. Zahvalni smo momku koji je prošao našu omladinsku školu, bio je deo prvog tima u veoma bitnim sezonama. Sada će potražiti sreću u drugoj sredini, uz dogovor Čukaričkog i Mure, a želimo mu sve najbolje u nastavku karijere", poručio je Matijašević.

Čukarički je juče na žrebu saznao protivnike za grupnu fazu Ligu Konferencija i to će biti mađarski Ferencvaroš, italijanska Fiorentina i belgijski Genk.