Čeka se samo Komiso: Milenkoviću milioni i kapitenska traka

Popularni Bleki ostaje veran Fiorentini, a zato i tim iz Firence nagrađuje njegovu vernost.

Ivan Radošević
10. avgust 2022, 4:47

Nikola Milenković ne menja dres Fiorentine. (Foto: Getty Images)

Nikola Milenković je bio viđen u Interu, pa Juventusu, tu su bili i Vest Hem i Čelsi, ali na kraju ostaje u Fiorentini. I dobiće novi trogodišnji ugovor, maksimalnu platu od 3.600.000 evra neto po sezoni i kapitensku traku, koju je već nosio u odsustvu Biragija, tvrdi "Korijere delo Sport". Sa bonusima trebalo bi da izađe na 4.000.000 godišnje.
 
Srpski reprezentativac je već pet sezona u Fiorentini, stub je odbrane, ali i lider u svlačionici, veoma poštovan i od strane navijača. Klub iz Firence je želeo da mu izađe u susret ovog leta i za 15.000.000 evra proda, ali klubovi nisu zagrizli dovoljno da se posao i završi.
 
Prema navodima "Korijere delo sporta", sutra će se uprava još jednom sastati sa Blekijevim agentom Falijem Ramadanijem oko usklađivanja novih uslova i bonusa, a ceo posao će se završiti u nedelju kada iz Amerike stigne gazda Roko Komiso. Bio je izričit da Milenković ostane i bude nosilac projekta budućnosti koji je usvojen sa trenerom Vinćencom Italijanom.
 
Milenković je odigrao do sada 171 meč za Fiorentinu uz 14 golova. Fiorentina na startu Serije A u nedelju u 18.30 časova dočekuje Kremoneze.