Bojan Matić za Nogomania.rs: Napredak će biti dominantniji sledeće sezone

Tim iz Kruševca je ovu sezonu završio u plej-autu Superlige Srbije, ali njihov napadač Bojan Matić smatra da će se sledeće takmičarske godine pokazati u boljem svetlu.

Miloš Zekić
20. maj 2023, 9:44

Bojan Matić u dresu Napretka iz Kruševca. (Foto: Uradni facebook profil kluba)

Napredak iz Kruševca se trenutno nalazi na prvoj poziciji plej-auta najelitnije fudbalske lige Srbije, sa još dve utakmice do kraja. Ništa nije gotovo, s obzirom da je bodovna razlika na tabeli mala, tako da će Kruševljani morati da se potrude ako žele da izbore opstanak u Superligi.

Napadač Bojan Matić, koji je u Napredak došao u avgustu 2022. godine, smatra da je ova sezona pod Bagdalom bila vrlo turbulentna.

"Ova sezona je veoma turbulentna, kako za klub tako i za nas igrače. Imali smo dosta uspona i padova ali to je fudbal, nekada te sreća ne pogleda, a nekada nagrada stigne kada se najmanje nadaš, tako je bilo ove sezone. Drago mi je što ćemo i sledeće godine biti u društvu najboljih, popravićemo neke stvari i sledeće sezone biti dominantniji", započeo je razgovor za Nogomania.rs Bojan Matić.

U Kruševac je došao iz Novog Sada, gde je nastupao za Vojvodinu. Iako je imao ponude i od drugih klubova, od toga nekih iz inostranstva, opredelio se za Napredak na poziv tadašnjeg trenera Dušana Đorđevića.

"Dušan Đorđević je pre svega jedan dobar, častan i pošten covek, a pored toga i dobar trener. To sve me je privuklo da dođem u Napredak i sarađujem sa njim", nastavlja Matić.

Nastupao je za Jedinstvo iz Novog Bečeja, Sentu, Zemun, Loznicu, Mačvu, Seul i Vojvodinu dok nije došao u Partizan kod trenera Save Miloševića. U crno-belom dresu se zadržao manje od godinu dana, kada je poslat na pozajmicu u grčkog prvoligaša Atromitos.

"Dok je Savo Milošević bio trener ja sam svoju minutažu koristio na najbolji mogući način, postizao golove, imao par asitencija i činio dobro za ekipu. Jednostavno kada je došao Aleksandar Stanojević, imao je drugu viziju i mene nije video u svemu tome. Usledio je rastanak ali ljubav prema tom klubu je još veća."

Ipak, i za kratko vreme provedeno u Humskoj, rad sa Miloševićem je bio inspirativan i predstavljao je zadovoljstvo za trenutnog igrača Napretka.

"Rad sa trenerom Savom Miloševićem je sve što treba jednom napadaču. Čovek koji je igrao na toj poziciji i koji zna kako se postižu golovi prosto mora da prija svakom napadaču kojeg trenira pa tako je i meni. Naučio sam dosta, pomogao mi je puno i mnogo sam mu zahvalan na tome! Tako da je bilo uživanje raditi sa tim čovekom", ističe Matić.

Pored domaćih klubova, imao je priliku da deo karijere provede i u Uzbekistanu gde je nastupao za Pahtakor, korejskom Seulu i Grčkoj u Atromitosu. Domaći i tamošnji fudbal se u mnogome razlikuju.

"Oprobao se jesam i nosim lepa iskustva, Koreja i Grčka ne mogu da se porede sa nama, imaju daleko bolju infrastrukutru, terene i organizaciju od domaćih klubova ali kod nas je kvalitetniji fudbal. Međutim, u Uzbekistanu, osim par klubova koji imaju odlične uslove za rad, su klubovi gori od naših po svim karakteristikama. Drago mi je što se naš fudbal diže iz godine u godinu, dobijamo nove stadione, kvalitet fudbala se dosta podigao i mislim da će narednih godina sve to još više da se odrazi na nastupe naših ekipa u Evropi, a isto tako i na reprezentaciju koja će biti redovan učesnik na velikim turnirima."

Za kraj, dodaje da ne misli o mogućem transferu i da je trenutno fokusiran na Kruševac.

"Imam ugovor još godinu dana u Napretku i za sada sam mislima samo tu", završava Bojan Matić.