Barak Bahar nastavlja da seče u Crvenoj zvezdi: Posle Milana Borjana, višak je i legendarni napadač!

Izraelski stručnjak Barak Bahar skloniće sa gola legendarnog kapitena i čoveka koji je osvojio šest titula na Marakanu, a sledeći na listi za "sporednu ulogu" je Aleksandar Katai.

Redakcija
1. jun 2023, 10:53

Aleksandar Katai. (Foto: Uradni facebook profil kluba)

Nema mira na Marakani! Novi trener Crvene zvezde izraelski stručnjak Barak Bahar uz podršku klupskog rukovodstva sprema veliku rekonstrukciju tima. Sve je počelo iznenađujućom vešću da je novi šef stručnog štaba rekao Milanu Borjanu da mu je za narednu sezonu potreban još jedan čuvar mreže. Na meti se našao Omri Glazer iz Hapoel Ber Ševe.

Međutim, to nije kraj velikih odluka.
Kako navodi "Mozzart Sport", Barak Bahar među starterima ne vidi ni Zvezdinog "Magika" Aleksandra Kataija. Bar ne u Ligi šampiona.
Katai će svakako ostati u Crvenoj zvezdi, ali bi trebalo da bude nosilac igre u Superlige Srbije, ali će teško biti adut i u Ligi šampiona.

Pitanje je kako će i da li će Aleksandar Katai reagovati na sporednu ulogu koja mu je namenjena. Stav stručnjaka iz Izraela mogao bi da ubrza odlazak Zvezdinog mađioničara u inostrastvu. Prema saznanjima "Mozzart Sporta" postoji šansa da bivši reprezentativac Srbije do kraja leta pronađe angažman u Saudijskoj Arabiji.

Aleksandar Katai je jedan od najboljih igrača poslednjih decenija u Crvenoj zvezdi. Dao je 101 gol u crveno-belom dresu, u večitim derbijima i evropskim mečevima bio je motor Crvene zvezde. 

Ugovor sa Crvenom zvezdom Kataiju ističe leta 2024. godine i za sada nije plan da dođe do novog produžetka. Verovatno zbog činjenice da je u februaru Katai napunio 32 godine. 

Na poziciju levog krila doveden je Nigerijac Piter Olajinka, tu je i Mirko Ivanić, pa mladi Stefan Mitrović, vratiće se iz Čukaričkog i Vladimir Lučić...

.