Bajern Minhen čuva svoje legende: Manuel Nojer i Sven Urlih u projektu 2025!

Obijica čuvara mreže bavarskog velikana ostaće u klubu i u narednoj sezoni

Redakcija
28. novembar 2023, 6:20

(Foto: /)

Nemački golman i kapiten Bajerna Manuel Nojer produžio je ugovor sa ekipom iz Minhena, saopštio je danas klub. Nojer se 28. oktobra vratio na teren posle 10 meseci pauze nakon što je slomio nogu na skijanju. Bajern i Nojer su produžili ugovor na još godinu dana. Istovremeno ugovor je produžen i drugom golmanu Bajerna Svenu Urlihu, takođe do leta 2025.

"Posle dugog odsustva zbog povrede, vratio sam se. Izuzetno mi je zabavno da budem na terenu sa ovim timom. Siguran sam da zajedno sa navijačima možemo da ostvarimo neše velike ciljeve", izjavio je Nojer.

Nojer je došao u Minhen iz Šalkea u leto 2011. i od tada je nezamenljiv na golu Bavaraca, preskakao je utakmice samo zbog povreda i kartona. Branio je gol Bajerna na čak 495 utakmica u svim takmičenjima.

Sa Bajernom je osvojio dve Lige šampiona (2013. i 2020), a istih godina je osvajao i Svetsko klupsko prvenstvo i Uefa Superkup, kao i ukupno 11 titula prvaka i pet Kupova Nemačke.

Urlihu je ovo drugi mandat u Bajernu. Bio je u klubu od 2015. do 2020, a vratio se 2021. godine.Gol Bavaraca branio je ukupno 78 puta i uvek je bio odlična zamena kad Nojer nije mogao da brani zbog povreda ili suspenzija.