Bačena "prva bomba" u Kataru: Argentina namerno izgubila od Saudijske Arabije?

Mediji u Španiji tvrde da je Lionel Mesi, najboljii igrač i kapiten "gaučosa" potpisao ugovor o promociji turizma u Saudijskoj Arabiji, međutim, spekuliše se da je to samo "maska" da lobira za njih kako bi bili domaćini Svetskog prvenstva 2030. godine.

Redakcija
24. novembar 2022, 9:31

Lionel Mesi. (Foto: Getty Images)

Reprezentacija Argentine pustila je Saudijsku Arabiju da pobedi 2:1 u prvom meču grupe C na Svetskom prvenstvu u Kataru, tvrdi španski "As"! Španski list tvrdi i da je kapiten "gaučosa" Lionel Mesi nedavno potpisao ugovor da bude sportski ambasador Saudijske Arabije.

"Šokantna pobeda nas ne tera da se zapitamo ne samo kako je Argentina
izgubila od drugog najjeftinijeg tima Svetskog prvenstva, već kako su Saudijci završili niz od 36 utakmica bez poraza Mesijevog tima, koji je trebalo da osvoji Mundijal. A uz sve to, izgleda da je Mesi promoter Saudijske Arabije"
,
navodi se u tekstu "Asa".

Španski mediji tvrde da Mesi lobira da Saudijska Arabija bude domaćin Mundijala 2030. godine.

"U maju, verovatno najbolji i najpoznatiji fudbaler na planeti potpisao je ugovor da promoviše Saudijsku Arabiju. Ugovor govori o državnom ulaganju u turizam, ali ne može da se ne primeti da Saudijska Arabija želi SP 2030. godine", zaključuje se u tekstu.

U grupi C se pored Argentine i Saudijske Arabije nalaze i selekcije Meksika i Poljske.