SRB | SLO | ENG

Međunarodni fudbal

Skandal: Tim sa pet transrodnih osoba najbolji na turniru ženskih ekipa u Australiji, uzeli i 1.000 dolara!

Redakcija 28. mart 2024 0 Komentariši
(foto: Zvanični FB/TW/IG kluba/saveza)
Slučaj na amaterskom turniru ženskih ekipa u Australiji obišao planet, sada za tim Flying Bats FC iz Sidneja su svi čuli.

Skandal svetskih razmera! Na jednom turniru za žene u Australiji, do titule i pehara je stigla ekipa koja je u svom sastavu imala transrodne osobe.

Fudbalski klub Flying Bats FC iz Sidneja, koji promoviše LGBT vrednosti, na turniru se pojavio sa pet transrodnih osoba. Nisu imali konkurenciju. Uzeli su pehar i nagradu od australijskih 1.000 dolara. Pobedili su na jednom meču i sa 10:0. Jedna od transrodnih igračica je positgla čak šest golova.

Neki od roditelja igračica rivalskih ekipa su bili toliko zabrinuti da nisu dozvolili svojim ćerkama da igraju protiv ovakve ekipe jer nisu bile ravnopravne na terenu.

An amateur Australian soccer team has stirred controversy after the squad, which includes five transgender women, dominated a women-only tournament and claimed the $1,000 prize, according to a report.

The Sydney-based Flying Bats FC went undefeated during the four-week… pic.twitter.com/qEu5Y65qPY

Više o:

Australija

KOMENTARI

0
Vest nema komentara.

ODGOVORI NA KOMENTAR

PONIŠTI
OBJAVI

SREDI KOMENTAR

PONIŠTI
SAČUVAJ

Poslednji komentari

Najviše komentarisano

Istaknuto

Pitali su me, ne znam koliko puta, hoću li biti kao Aleks Ferguson. U stvarnosti se to ne može dogoditi. To zato što to vi novinari ne dozvoljavate. Veoma je teško biti trener Barselone. Vidiš kako te kritikuju, kako žele da te ubiju. Sve to utiče na čoveka. ...više
Ćavi
Kad sam došao zaista su bili "ubijeni" i falilo im je samopouzdanja. Igranje u Zvezdi je pritisak i odgovornost, a često to stranci ne razumeju. Kada dođete u veliki klub, očekuje se da to bude sad i odmah. To je teško u fudbalu, jer je nephodno vreme. Ipak, u modernom fudbalu nema vremena. Pokušavali smo da kroz priču to rešavamo. Svi oni su kvalitetni igrači koji su sa razlogom došli u Zvezdu. Treba im vratiti samopouzdanje. Ako igrač to nema, nije u stanju da pruži maksimum. To se stvara korektnim odnosom i poverenjem između trenera i igrača, ali i napornim radom. ...više
Vladan Milojević
Protiv Srbije? Rekao bih ovako. Oni sami nam daju dodatnu motivaciju. Ne bih prognozirao ništa, govorio bih nakon utakmice. Verujem u nas! Njihovi komentari i provokacije me dodatno pale, molim ih da ih bude što više. Jedva čekam tu utakmicu. Moje koreni su iz Srbije, ali na ovoj utakmici idem na sve ili ništa. Oni će imati navijače, mi takođe, daćemo sve od sebe i nadamo se dobrom kraju. ...više
Petar Stojanović

Anketa

Da li ste za to da Nacionalni stadion ponese ime Siniše Mihajlovića?

Svi glasovi: 1951
Nogomania.rs
Sve ostalo je nebitno.

Portal www.nogomania.com jedan je od najposećenijih sa sportskim sadržajem u regionu.

Na dnevnom nivou se nude sadržaji iz sveta fudbala, a na medijskom prostoru prisutan je od 2000. godine.