Zna se tim za pobedu Srbije protiv Švajcarske: Selektor Piksi Stojković napravio ovu promenu

Umesto nedovoljno oporavljenog Miloša Veljkovića, prema informacijama iz Katara, od starta meča protiv "sajdžija" u timu Orlova trebalo bi da bude iskusni defanzvac Stefan Mitrović.

Redakcija
2. decembar 2022, 1:55

Strahinja Pavlović i Stefan Mitrović. (Foto: Uradni Twitter profil kluba/zveze)

Reprezentacija Srbije večeras od 20.00 časova igra presudnu utakmicu na Svetskom prvenstvu u Kataru, a selektor Orlova Dragan Stojković napravio je jednu neočekivanu promenu u sastavu tima koja može da bude od presudnog značaja.

Da bi se Srbija plasirala među 16 najbolih ekipa na Mundijalu mora da pobedi Švajcarsku, a uz to mora da iščekuje povoljan rezultat sa meča Brazil - Kamerun, tačnije pobedu "kairioka" ili bar remi. Orlovi su izgubili od Brazila 2:0, da bi potom prokockali 3:1 prednost protiv Kameruna i na kraju završili meč sa 3:3.

Prema informacijama iz Katara, selektor Srbije doneo je na sam dan utakmice odluku da u prvih 11 ne bude štoper Verdera Miloša Veljkovića. Na poziciji centralnog defanzivca, trebalo bi da ga zameni iskusni Stefan Mitrović.

Miloš Veljković je u finišu utakmice sa Kamerunom, u 77. minutu, izašao zbog problema sa povredom. Nije u stanju da odigra ovakav meč. Od prvog minute u poslednjoj liniji tima biće Nikola Milenković i Strahinja Pavlović.