Zlatko Dalić se malo zabrojao: Englezi ispravili selektora Hrvatske, ne zna dobro da računa!

Kormilar hrvatskog nacionalnog tima poredeći uspehe svoje reprezentacije i Engleza poslednjih decenija napravio veliku grešku.

Redakcija
19. jun 2024, 9:19

(Foto: Uradni Twitter profil kluba/zveze)

Hrvatska reprezentacija danas od 15.00 sati u Hamburgu igra drugu utakmicu na Evropskom prvenstvu. Posle poraza od Španije sa čak 3:0,  protivnik "kockastih" će biti Albanija.

Ekipa Zlatka Dalića u tom susretu mora da traži pobedu jer bi svaki drugi rezultat bio težak udarac u borbi za osminu finala.

Kormilar nacionalnog hrvatskog tima komentiarisao je da pres konferenciji učinak Engleza u poslednjih šest decenija, jer Zlatko Dalić se žalio jer smatra da se hrvatski tim ne poštuje dovoljno:

"Ne znam ko je to uz Francusku napravio i ja uvek kažem da Hrvatska zaslužuje puno veći respekt. Mi imamo tri medalje, a Engleska jednu u 58 godina. Oni su zlatni, a mi ne vredimo. Mi smo mali, ali smo hrabri i borbeni, a dokaz je 100.000 Hrvata u Berlinu. Naši rezultati pokazuju da smo bolji nego što nas se doživljava", rekao je Dalić.

"Znam da je posle poraza od Španije bilo dosta negative, ali nadam se da ćemo dati sve od sebe da opet budemo pravi i kakvi možemo biti. Hrvatska vredi i Hrvatska je puno bolja nego što se o njoj govori."

Međutim, selektor Dalić je izneo netačne podatke. U svom tekstu ispravio ga je engleski "Gardian". Dalić je u svojoj izjavi poprilično potcenio engleske uspehe i "oduzeo im" je čak dve medalje. Englezi su u poslednjih 58 godina takođe osvojili tri, a ne jednu medalju kako je rekao Dalić. Pored titule svetskih prvaka na domaćem terenu 1966. bili su drugi na poslednje EURO i bronzani u Ligi nacija 2019. godine.