Zbogom Brazil, nema suza: Legendarna Marta donela istorijsku odluku!

Čuvena igračica odlučila da na kraju ove godine završi reprezentativnu karijeru, a ima priliku da to uradio na Olimpijadi u Parizu.

Redakcija
26. april 2024, 3:20

(Foto: Uradni Twitter profil kluba/zveze)

To je to! Brazilska fudbalerka Marta (38) saopštila je da će se povući iz reprezentacije. Marta je sa 116 golova u 175 utakmica najbolja strelkinja u istoriji reprezentacije Brazila. I to nije sve! Ona bi ovog leta u Parizu mogla šesti put da igra na Olimpijskim igrama, ukoliko bude pozvana u reprezentaciju.

"Ako odem na Olimpijske igre, uživaću u svakom trenutku jer, bez obzira da li ću da odem na Igre ili ne, ovo će biti moja poslednja godina u državnom timu. Od 2025. godine neće više biti Marte kao u reprezentaciji", rekla je Marta a preneli su brazilski mediji.

Marta je na Olimpijadi u Atini 2004. godine i u Pekingu četiri godine kasnije osvojila srebrne medalje, pošto je Brazil oba puta u finalu izgubio od SAD.

Marta je najbolji strelac u istoriji Svetskih prvenstava u muškoj i ženskoj konkurenciji sa 17 golova u 23 utakmica na šest turnira, ali nikada nije osvojila trofej. Sa Brazilom je 2007. godine bila na drugom mestu.

"Imamo dobar tim sa zaista talentovanim devojkama, a kako budu prolazile godine, videćete o čemu pričam. Zbog toga se osećam prijatno", navela je Marta.