Voždovac kreće od početka sa novim trenerom: Dejan Čelar preuzeo "Zmajeve"

Voždovac u Prvoj ligi Srbije kreće sa novim stručnim štabom. Poverenje kluba na poziciji šefa struke dobio je povratnik u redove "Zmajeva", Dejan Čelar.

Sara Milićev
15. jun 2024, 12:47

Dejan Čelar. (Foto: uradna spletna stran kluba)

Kako je Voždovac na kraju ove sezone u Superligi Srbije završio na 15. mestu, to znači da će dalje morati da nastavi u Prvoj ligi Srbije.

Tim povodom klub iz Beograda doveo je novi stručni štab, na čelu sa trenerom Dejanom Čelarom. Uz njega promovisan je i novi klupski trener golmana Jusmir Hatunić.

Zahvalan sam na srdačnoj dobrodošlici od strane svih u klubu, ali sam negde to i očekivao s obzirom da sam učestvovao u izgradnji Voždovca koji znamo danas i svih ovih godina. Pre deceniju sam bio ovde prvo kao direktor omladinske škole, zatim i trener, asistent u stručnom štabu. Zbog toga nemam osećaj da dolazim u novi klub već da se vraćam na vrlo poznato mesto”, izjavio je Čelar.

Od naredne sezone klub će igrati u Prvoj ligi Srbije.

Bez obzira na prethodni period i negativan ambijent koji se neminovno stvori nakon ispadanja iz Superlige, osećam se dobro i drago mi je što ću imati bitnu ulogu u stvaranju jedne nove atmosfere i tima koji bi trebalo da bude u vrhu ovog takmičenja. Sa druge strane lični cilj koji imam jeste da ostvarim zdravu komunikaciju sa svima u klubu. Shvatam svoju ulogu lidera i želja mi je da izvučem iz ljudi ono najbolje, da svi budemo najbolja verzija sebe. Ukoliko omanem u tom ličnom cilju – sve drugo bi bilo puko skupljanje bodova”.

Čelar je do sada bio trener u Dubočici, Inđiji i Radu, a ranijih godina je bio deo omladinske škole Voždovca.