Veliki transfer "na krovu": Voždovac doveo novo pojačanje iz Njukasla

Rodrigo Vilka, ofanzivni fudbaler Njukasla, do kraja sezone nastupaće na pozajmici u Voždovcu.

Sara Milićev
5. septembar 2023, 11:19

Rodrigo Vilka, novi fudbaler Voždovca. (Foto: uradna spletna stran kluba)

Posle i dalje neverovatne pobede protiv Crvene zvezde, Voždovac je nastavio da se pojačava za Superligu Srbije. Novi fudbaler "Zmajeva" biće Rodrigo Vilka.

Rođeni Peruanac, koji je karijeru je počeo u Deportivo Munisipalu, a 2020. godine je za obeštećenje od 250.000 evra prešao u Njukasl.

U Njukaslu nije odigrao ni minut za prvi tim, ali je iskustvo sakupljao među rezervistima. Jednu sezonu proveo je na pozajmici u Donkasteru, još jednu u Universitariju.

Imao sam sastanke sa predsednikom i trenerom koji su me ’naterali’ da poželim da dođem u Voždovac. To je divan klub u lepom gradu, sa mnogo mladih igrača koji žele da naprave ozbiljne karijere. Ja sam već stekao određeno iskustvo, prošao sam kroz dobre i loše momente i sada time želim da doprinesem ekipi da ostvari što bolje rezultate. Posvećenost, trud i vredan rad je nešto što sam uvek pružao i što od mene i sada može da se očekuje“, rekao je Vilka.

Sportski direktor Voždovca Bojan Leontijević pričao je detaljnije o novom pojačanju. 

Dolazi nam fudbaler koji je zvanično član engleskog premijerligaša. Uspostavili smo kontakt sa Njukaslom i na bazi te saradnje Rodrigo će provesti godinu dana kod nas na pozajmici. Igra na poziciji levog krila i ’desetke’ i dolazi da pojača konkurenciju u našem timu s obzirom da smo tu bili u deficitu“, kaže sportski direktor Bojan Leontijević.

Prvu utakmicu u Superligi Srbije bi mogao da ima u sledećem kolu kada Voždovac čeka Mladost iz Lučana.