Veleobrt u Novom Pazaru: Navijači poslali poruku Filipu Kljajiću

Ekipa iz zapadne Srbije je dobila novog trenera Davora Berbera, poznatog kao čoveka koji je sa Pazarcima izborio opstanak u sezoni 2020/2021. Tokom promocije, prisutni navijači su podržali i golmana Kljajića koji je bio fizički napadnut i vređan u gradu.

Miloš Zekić
25. mart 2023, 11:13

Natpis "Kljajo, izvini" na stadionu u Novom Pazaru. (Foto: Uradni facebook profil kluba)

Izbor za šefa struke je pao na povratnika na klupu Pazaraca, iako su u opticaju bili i lokalni fudbalski stručnjaci, poput Kenana Kolašinca kao i Dušana Đorđevića. Na promociji na Atletskom stadionu našlo se više od 500 najvernijih navijača, a pažnju javnosti je privukao i transparent "Kljajo, izvini".

Svojevremeno je Berber u Novom Pazaru bio asistent Radoslavu Bataku, a potom i njihov predvodnik posle otkaza sadašnjem treneru Vojvodine. Poslednji angažman imao je na Maldivima u ženskom fudbalu.

"Vratio sam se na mesto uspeha. Drago mi je da su ljudi prepoznali moj tadašnji rad. Došli smo u situaciju da pričamo o borbi za izlazak u Evropu. Smatram da ova grupa igrača ima kvalitet za kontinuitet dobrih rezultata, nadam se da od njih mogu da izvučem maksimum. Na sastanku sa igračima uverio sam se da su spremni da 'grizu' i dalje, do istorijskog uspeha i plasmana na evroscenu", istakao je Berber na promociji.

Novi Pazar očekuje još deset kola, tri do kraja regularnog dela sezone i sedam u plej-ofu. Nesumnjivo da novoizabranog trenera Plavih očekuje dosta posla. U borbi za evropsku scenu će mu pomagati prvi asistent Semir Hadžibulić i kondicioni trener iz omladinskog pogona Armin Zećirović.

Berber je pre dve godine preuzeo Pazarce na 14. poziciji na tabeli, da bi na kraju završio kao 12. Na 15 utakmica osvojio je 25 bodova. Ovog puta je obezbeđen plej-of, ali rezultati iz prošlosti bi mogli dodatno da ga podstaknu da ove sezone napravi još bolji rezultat.

Berber je tokom karijere radio i kao klupski i reprezentativni trener u Bangladešu, Mongoliji, Bahreinu, Indiji, Omanu i Hong Kongu.