Već drugi mladi igrač odabrao Sloveniju umesto Srbije: Bivši igrač Partizana Nikola Skrobanja odlučio da ponese dres nove reprezentacije!

Fudbalski savez Slovenije pojačao međunarodnu aktivnost na pronalaženju igrača za svoj nacionalni tim koji imaju slovenačke korene, Nikola Skrobonja (18), vezista Voždovca, posle Relje Obrića odlučio da posle Orlića zaigra za U19 selekciju Slovenije.

Miran Zore
28. septembar 2023, 11:01

(Foto: uradna spletna stran kluba)

Dok traje bitka Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, čiju će reprzentaciju preuzeti Savo Milošević, da u svoje redove privuče kapitena Partizana Svetozara Markovića, štopera rođenog u Bijeljini, za to vreme Fudalski savez Slovenije je dobio jednu diplomatsku bitku, pa će u narednom periodu dres "janeza" poneti talentovani Nikola Skrobonja (18)!

Naravno za početak će igrati za mlađe kategorije Slovenije, za selekciju U19, a posle, ukoliko se pokaže, možda i za A tim!

Fudbalski savez Slovenije poslednjih mseci ima pojačanu aktivnost u stranim zemljama u cilju pronalaženja mladih igrača koji imaju slovenačke korene. Veliki uspeh ostavrili su pridobivši Relju Obrića (18), mladog igrača Atalante da ponese dres Slovenije. Radi se o vrlo perspektivnom levom beku koji je prošao kompletnu školu Partizana! Njegovim stopama je krenuo i Noa Vejzbah iz Lajpciga.

Tim putem je krenuo i talentovani vezista Nikola Skrobonja (18). Momak rođen u Somboru, prešao je iz rodnog grada u Partizan, potom su usledile selidbe u TSC, pa Voždovac. Skrobonja je igrao za selekciju Srbije U15, tu su ga zapazili ljudi iz FS Slovenije. U međuvremenu je sređena dokumentacija, Nikola Skrobonja ima slovenačke korene i nije bilo nikakvih problema da promeni nacionalni dres.

Nikola Skrobonja je za Voždovac u Omladinskoj ligi Srbije odigrao ove sezone pet utakmica i dao jedan gol.