Uz Mileta Svilara još jedno veliko iznenađenje: Piksi Stojković poslao spisak igrača za EURO 2024!

Mile Svilar golman Rome je na spisku srpskih fudbalera za Evropsko prvenstvo koje 14. juna počinje u Nemačkoj, a uz njega je i Veljko Birmančević, napadač Sparte iz Praga.

Redakcija
17. maj 2024, 11:53

Veljko Birmančević. (Foto: Uradni Twitter profil kluba/zveze)

Sve je zaboravljeno! I sve je oprošteno! Selektor Orlova Dragan Stojković Piksi poslao je u UEFA spisak od 50 imena sa igačim Srbije nakoje će računati na predstojećem EURO 2024. u Nemačkoj.

Kako saznaje Kurir, na spisku Srbije koji je otišao u UEFA, pored Mileta Svilara su i golmani Vanja Milinković-Savić, Predrag Rajković, Đorđe Petrović, ali i Dragan Rosić (Vojvodina), Veljko Ilić (TSC), Boris Radunović (Kaljari) i Filip Stanković (Sampdorija).

Na tom spisku su i Veljko Birmančević, Dejan Joveljić, Uroš Spajić, Matija Nastasić, Nemanja Stojić, Mihajlo Ilić, Milan Gajić, Kosta Nedeljković, Saša Zdjelar, Srđan Mijailović, Nikola Čumić, Stefan Mitrović, Mihailo Ristić, Petar Ratkov, Đorđe Jovanović, Samed Baždar...

Selektor Dragan Stojković zbog pravila UEFA poslao je najširi spisak fudbalera, pa je odlučio da na njega uvrsti više od 50 fudbalera. Svi sa najšireg spiska mogu igrati na EP u Nemačkoj.

Dragan Stojković moraće da do 3. juna skrati najširi spisak i odluči se za maksimalan broj fudbalera na koje računa za EURO 2024. Poslednji datum za onih 26 koji će igrati protiv Engleske, Danske i Slovenije jeste 7. jun.

Okupljanje srpskog fudbalskog državnog tima zakazano je za 1. jun.