Umalo da ga ukrade Dinamo: Kako je Uroš Račić umesto na Maksimiru završio u Crvenoj zvezdi!

Hrvatski gigant je pratio Uroša ali i njegovog brat blizanca Bogdana Račića, želeo je da ih dovede iz OFK Beograda, ali je Zvezdan Terzić bio brži.

Redakcija
27. septembar 2023, 2:33

Uroš RAčić u dresu Zvezde. (Foto: ataimages.rs)

On je velika zvezda! Igrao je u Španiji, Portugaliji, a sada je ostvario san mnogobrojnih fudbalera, zaigrao je u Seriji A! Reprezentativac Srbije i fudbaler Sausola Uroš Račić (24) je neko ko je prošao veoma zanimljiv put u karijeri.

Od rodnog Kraljeva, preko Čačka, Zemuna i Karaburme došao je do dresa Crvene zvezde. Kod trofejnog trenera Vladana Milojevića saigrao je sa sam 18 godina i postane prvotimac. Vrlo brzo je sa Marakane otišao u Valensiju gde je dve sezone igrao kao standardni prvotimac, a u međuvremenu je bio i na pozajmicama u Familikau, Tenerifama i Bragi.

Njegova karijere da krene u potpuno drugačijem smeru. Kao fudbaler OFK Beograda imao ponudu da pojača Dinamo Zagreb! Hrvatski gigant želeo je da dovede braću Račić, Uroša i Bogdana. Ipak, u toj nameri nije uspeo.

"Mi smo bili u Zagrebu gde smo igrali meč sa Dinamom, ja sam na tom meču postigao gol i oni su zvali sa željom da dođemo kod njih. Mi smo tada imali 15,16 godina", rekao je Račić u podkastu "Alesto"

Uroša Račića je snimio Zvezdan Terzić. Pričao o Dinami se brzo proširila Beogradom.

"Zvezdan Terzić je čuo sve to. Došao je da gleda našu utakmicu u OFK Beogradu i bio zadovoljan, predložio je da ja i brat dođemo u Zvezdu".

OFK Beograd je u omladinskoj liginapravio čudo protiv crveno-belih.

"Terzić je došao da gleda taj meč. Mi se posle utakmice pozdravljamo sa igračima Zvezde, svi smo se međusobno znali, a Terza mi dobacuje "Jao, jao, sad nas pobeđujete...Vidimo se u ponedeljak na treningu". I stvarno je tako bilo. Pobedili smo sa 4:1 u tom meču, a ja sam postigao gol i dva puta asistirao", zaključio je Račić