Uhapšen bivši reprezentativac: Pao zbog šverca kokaina

Reprezentativac na Mundijalu 2006. i sin pokojnog selektora Ilije Petkovića, Dušan, uhapšen u Amsterdamu.

Ivan Radošević
29. novembar 2022, 5:20

Dušan Petković. (Foto: /)

Dušan Petković, nekadašnji reprezentativac i sin pokojnog selektora Ilije Petkovića, uhapšen je u Amsterdamu kao član OKG Vračarci zbog 115 kilograma kokaina, potvrđeno je za "Telegraf".
 
Velika akcija hapšenja izvedena je u zajedničkoj međunarodnoj akciji Tužilaštva za organizovani kriminal Srbije, BIA, MUP, nadležnih javnih tužilaštava Belgije i Holandije, Evropola i Evrodžasta.
 
Ukupno je uhapšeno osam osoba i zaplenjeno ukupno 115 kilograma opojne droge kokain. Uhapšeni se sumnjiče za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, navodi se u saopštenju ovog tužilaštva.
 
Sumnja se da su pripadnici ove organizovane kriminalne grupe sa teritorije Južne Amerike organizovali transport veće količine opojne droge kokain u luku Roterdam i dalje transport ove opojne droge do belgijskog grada Arlon, gde je u zajedničkoj akciji nadležnih državnih organa Srbije, Belgije, Holandije i Luksemburga, ukupno zaplenjeno 115 kilograma droge.
 
Inače, Dušan Petković bio je reprezentativac na Mundijalu 2006. u Nemačkoj. Uhapšen je zajedno sa Damjanom Roganovićem, sa čijom je majkom u vezi.
 
"Petković je uhapšen u subotu zajedno sa svojim pastorkom, ali je ubrzo pušten", nezvanično prenose mediji.