UEFA kažnjava, ne prašta se bakljada: Crvena zvezda u Ligi šampiona bez publike?

Evropska kuća fudbala propisala novčanu kaznu od 35.000 evra kao i uslovnu opomenu da će se Zvezdin "Sever" isprazniti ukoliko se ponovo incident kao protiv Trabzona u Ligi Evrope.

Redakcija
23. mart 2023, 2:05

"Severna" tribuna stadiona "Rajko Mitić". (Foto: Nogomania)

Dobro su prošli! Fudbalski klub Crvena zvezda uslovno je kažnjen od UEFA delimičnim zatvaranjem stadiona u evropskoj utakmici. Uz moraju da plate kaznu od 35.000 evra!

Delegat UEFA notirao je meč protiv Trabzona u Ligu Evrope jer su navijači ubacivali tvrde predmete u teren i koristili pirotehnička sredstva protiv turske ekipe, a crveno-beli bi zbog toga mogli da budu lišeni podrške sa severne tribine u narednim utakmicama.

Ukoliko u naredne dve godine navijači naprave bilo kakav incident, kazna će biti aktivirana i Crvena zvezda će prvi naredni meč igrati pred praznim "Severom".

Crvena zvezda je odigrala meč sa turski timom krajem oktobra prošle godine i slavili su sa 4:1. Kazna od 35.000 evra usledila je zbog paljenja baklji, ubacivanja predmeta na teren i blokiranih prilaza stepenica.

"Sever" je poslednji put bio zatvoren na meču protiv Irtiša iz Pavlodara 2017. godine, u borbi za grupnu fazi Lige Evrope.