U Superligi su na top nivou, čeka se Liga šampiona: Crvena zvezda to nikad nije uradila od 1951. godine

Publika na Marakani je uživala u goleadama protiv Vojvodine (5:0) i Napretka (4:0), dok su navijači u Lučanima videli ubedljivu Zvezdinu pobedom protiv Mladosti (1:4) na prvom gostovanju, takav start u šampionatu je čekan 72 godine.

Redakcija
15. avgust 2023, 9:09

Fudbaleri Crvene zvezde su u top formi. (Foto: www.crvenazvezdafk.com)

Sve je jasno! Kao nijak pre! Fudbaleri Crvene zvezde su silovito krenule u odbranu titule u Superligi Srbije. Želja je da se i sedmi put uzastopno na Marakani ispija šampionski šampanjac. Crveno-beli su ostvarili tri pobede na isto toliko mečeva uz gol razliku 13:1. Učinkom na terenu u prva trikola igrači velikana iz Ljutice Bogdana su uspeli da otvore nacionalno prvenstvo najefikasnije još od 1951. godine!

Izraelski stručnjak Barak Bahar je na dobrom putu da stvori jednu od najsnažnijih generacija Crvene zvezde. U uvodne tri runde srpskog prvenstva crveno-beli su igrali ofanzivan fudbal. Publika na Marakani je uživala u goleadama protiv Vojvodine (5:0) i Napretka (4:0), dok su navijači u Lučanima videli ubedljivu Zvezdinu pobedom protiv Mladosti (1:4) na prvom gostovanju.

Sa 13 datih golova i samo jednim primljenim Crvena zvezda je najefikasnije otvorila nacionalno prvenstvo još od davne 1951. godine. Na početku druge polovine 20. veka crveno-beli su na prve tri utakmice ostvarili gol razliku od 13:0. Pobeđen je BSK sa 1:0, a potom su deklasirani Spartak i Vojvodina indentičnim rezultatom 6:0.

Najbolji start prvenstva Crvena zvezda je ostvarila 1945. godine, u uvodnom delu prvenstva Beograda pobeđeni su Železničar (18:0), Slobodu (9:0) i Drvodeljac (4:3).

U ranoj fazi šampionata Crvena zvezda je postigla rezultat koji se čekao 72 godine, u narednim izazovima treba očekivati kako se ispisuju nive stranice istorije. Prilika da nastavi ubedljiv niz pobeda je već u subotu, 19. avgusta, kada na Marakanu dolazi subotički Spartak.