Treneru u Poljskoj otkaz, pa batine: Niko ne može da zaustavi huligane

Posle navijačkih nereda nakon polufinalne utakmice hrvatskog kupa između splitskog Hajduka i Dinama iz Zagreba (1:0), u Poljskoj su huligani napali trenera.

Miloš Zekić
6. april 2024, 10:56

Trener Zaglebja. (Foto: /)

Huligani su pretukli trenera fudbalskog kluba Zaglebje iz Sosnovijeca. Poljski mediji prenose da je desetak maskiranih huligana upalo na trening Zaglebja i pretuklo beloruskog trenera Aleksandra Hackijeviča.

Klub iz Sosnovijeca trenutno je poslednji na tabeli druge lige Poljske i od naredne sezone će nastupati u trećem rangu, što navijači ne mogu da prihvate pa su posle ubedljivog poraza od GKS Katovica (4:0) rešili da se obračunaju sa trenerom.

Huligani su upali na trening prvog tima i započeli verbalnu raspravu sa trenerom, ali je situacija eskalirala pa je dobio nekoliko udaraca u lice. Klub je ubrzo potvrdio ovaj incident i objavio da će beloruski trener uskoro napustiti klub.

Uprava kluba bila je besna na trenera zbog izjave nakon poraza od Katovica, jer je Belorus krivicu za neuspeh svalio na igrače za koje je istakao da ga nisu slušali.

"Šta god rekao, to će izgledati kao izgovor. Posle meča protiv Legije razgovarao sam sa timom i mogu reći da ne snosim krivicu za loš rezultat. Pre meča, razgovarali smo o sastavu i igrači su sami postavili svoju strategiju za igru", rekao je Hackijevič.