Trener Totenhema stao uz Rišarlisona: Niko nema savršen život

Ange Postekoglu rekao je da će klub pružiti svom napadaču podršku koja mu je potrebna.

Miloš Zekić
16. septembar 2023, 12:50

Ange Postekoglu. (Foto: /)

Brazilac Rišarlison je uslikan u suzama nakon što je zamenjen tokom pobede njegove zemlje nad Bolivijom od 5-1 tokom međunarodne pauze. Nakon toga, 26-godišnjak je rekao da će "tražiti psihološku pomoć" po povratku u Englesku.

"Šta god Ričiju treba, mi ćemo mu pomoći da dođe do prostora u koji želi da dođe. Izneo je to jer je bio prilično emotivan posle utakmice i mi ćemo mu dati podršku koja mu je potrebna, ali to radimo za sve igrače i većina profesionalnih klubova to radi", rekao je Postekoglu.

Govoreći za brazilske novine "O Globo", Rišarlison je rekao da je prošao kroz "turbulentno vreme van terena u proteklih pet meseci".

Postekoglu se na konferenciji za štampu dotakao i života fudbalera koji mnogi olako shvataju.

"Ono što ću reći je da niko nema savršen život. Ljudi misle da fudbaleri rade dobro i da imaju sav novac koji im je potreban, ali to ih ne čini imunima na život. Igrači često upadnu u zamku misleći da je njihov život savršen zbog pozicije u kojoj se nalaze, ali tako život ne funkcioniše", istakao je australijski trener.

Totenhem će u subotu ugostiti Šefild Junajted, nakon što su osvojili 10 poena iz prve četiri utakmice. Njihova forma pod Postekogluom, koji je preuzeo londonski klub nakon što je napustio Seltik tokom leta, donela je Australijancu nagradu za najboljeg menadžera meseca u Premijer ligi za avgust. Za to vreme, plejmejker "pevaca" Džejms Medison, koji je letos prešao u klub iz Lester sitija, osvojio je ekvivalentnu nagradu za igrače.