Treća nije sreća: Drama Saše Kalajdžića i u Ajntrahtu!

Austrijanac srpskog porekla Saša Kalajdžič se povredio već u 11. minutu utakmice protiv Frajburga

Sara Milićev
19. februar 2024, 6:02

(Foto: Uradni Twitter profil kluba/zveze)

Saša Kalajdžić je i u Frankfurtu ponovo povredio kolena! Visoki napadač je radio dodatne analize i magnetna rezonanca pokazala je da je treći put u dosadašnjoj karijeri doživeo rupturu ligamenata kolena.

Saša Kalajdžić će propustiti predstojeće Evropsko prvenstvo u Nemačkoj na kojem će njegova Austrija igrati u grupi sa Francuskom, Holandijom i još jednom ekipom koja se putem baraža bude plasirala.

Selektor Austrije Ralf Rangnik neće moći da računa na njega, ali na raspolaganju ima Marka Arnautovića i Mihaela Gregoriča.

Saša je prvu povredu ligamenata kolena doživeo leta 2019. godine nakon što je prešao iz Admire Vaker u Štutgart za 6.000.000 evra.

Tada je bio 263 dana van terena, propustio 34 utakmice za Štutgart, ali se pred kraj sezone vratio na teren i u novu takmičarsku sezonu 2020/21 ušao jači i okončao je sa 16 pogodaka i šest asistencija.

Takve brojke preporučile su ga Vulverhemtponu koji ga je avgusta 2022. godine platio 18.000.000 evra. Tokom prvog dela aktuelne sezone dobijao je malo prilika, upisao 159 minuta i dva gola u Premijer ligi, a onda se sedmog januara preselio na pozajmicu u Frankfurt.