Srpski štoper menja Ognjena Vranješa: Hataj dobio top pojačanje i novog kapitena!

Dvogodišnji ugovor sa turskim klubom koji je teško pogođen u razornom zemljotresu i posle pola godine nastavlja da se takmiči, postao je Nikola Maksimović, nekadašnji reprezenativac Orlova.

Redakcija
4. jul 2023, 7:36

Nikola Maksimović. (Foto: Uradni Twitter profil kluba/zveze)

Sada je sve i zvanično! Bivši fudbaler Crvene zvezde, Napilija, Đenove i Torina, Nikola Maksimović (32) ima novi klub novi klub. Nekadašnji reprezentativac Srbije će u novoj sezoni igrati za ekipu Hataja, pošto je stavljen paraf na dvogodišnji ugovor.

Nikola Maksimović je bio velika želja ekipe Hataja, tima koji je proživeo ogromne gubitke nakon razornog zemljotresa u Turskoj. Legendarni golman golman turske reprezentacije, Volkan Demirel, preuzeo je klub sa željom da se ponovo vrate na staze uspeha kao što su i bili pre katastrofe početkom ove godine.

Nekadašnji reprezentativac Srbije i bivša velika zvezda Bešiktaša Duško Tošić presudno je uticao na to da Demirel uzme u tim iskusnog srpskog štopera i sa njim otpočnu saradnju.

Hataj će naredne sezone kao domaćin igrati na stadionu u Manisi, jer se njihov i dalje obnavlja. Žestoko je oštećen u razornom zemljotresu. Kako navode turski mediji, Nikola Maksimović bi trebalo da bude i kapiten tima, a pre njega u klubu je na istoj pozocviji igrao i Ognjen Vranješ, nekadašnji defanzivac Crvene zvezde, Anderlehta i AEK.