Srbin završio kod hrvatskog trenera u Torinu: Ivan Jurić uputio brutalne reči Nemanji Radonjiću!

Žao nam je zbog njega jer je igrač vrhunskog nivoa, a on traći svoju karijeru. Trebalo bi da sledi primer Nikole Vlašića, koji je "rastao" u teškim trenucima. Šteta je, nadam se da može da razume to, poručio je temperamentni stručnjak.

Redakcija
6. decembar 2023, 8:02

(Foto: Uradni Twitter profil kluba/zveze)

Nastavljaju se sukobi u Torinu! Ekipa je pobedila Atalantu, ali je senku na sjajan rezultat i dobru igru bacio sukob hrvatskog trenera Ivana Jurića i srpskog napadača Nemanje Radonjića. Uoči susreta sa timom iz Bergama, Jurić je iz tima sklonio nekadašnjeg prvotimca Crvene zvezde, Olimpika Marselj, Benfike i Herte, navodno se nije zalagao na treninzima.

Ivan Jurić je posle ubedljive pobede nad Atalantom pričao o srpskim reprezentativcima koji nose dres kluba iz Torina.

"Prošle sezone je odigrao najveći broj utakmica otkako igra fudbal, dali smo mu sve što smo mogli. Nekada nije u stanju da trenira dobro što nije prihvatljivo na ovom nivou", kazao je Jurić o Radonjiću.

Predsednik kluba Urbano Kairo pokušao je da zamaskira sukob tvrdeći da Radonjić ima problem sa povredom, i da zato nije u sastavu tima, ali istina je vrlo brzo izašla na videlo.

"Žao nam je zbog njega jer je igrač vrhunskog nivoa, a on traći svoju karijeru. Trebalo bi da sledi primer Nikole Vlašića, koji je "rastao" u teškim trenucima. Šteta je, nadam se da može da razume to".

Jurić je govorio i o druga dva srpska reprezentativca u svojim redovima, vezisti Ivanu Iliću i golmanu Vanji Milinkoviću Saviću.

"Kao i ostatak tima, Ivan je imao težak pad, i po mom mišljenju, bio je malo isključen, ali je počeo da radi kako treba i od meča sa Sasuolom se popravio. Sada nastavlja da raste i ne sme da ponavlja greške iz mladosti. Mora da radi naporno jer je on vrlo dobar na obe strane terena i ima kvalitet".

U tim seprotiv Atalante vratio i čuvar mreže Orlova.

"Srećan sam zbog njega, jer ima veliki potencijal. Radio je dobro tokom nedelje i mora da nastavi ovako, on nam daje sigurnost i samopouzdanje. U nedelju je bio savršen, mnogo nam je pomogao", zaključio je Ivan Jurić.