Srbija čuva svoju decu: Jan Karlo Simić iz Milana uz Aleksnadra Mitrovića i Dušana Vlahovića!

Biće novih imena u fudbalskoj reprezentaciji Srbije na prijateljskim utakmicama protiv Rusije u Moskvi i Kipra u Limasolu a jedan od njih je i Jan Karlo Simić, mladi defanzivac Milana.

Redakcija
21. februar 2024, 9:25

(Foto: Uradni FB/TW/IG profil igralca)

Selektor Dragan Stojković Piksi odlučio je da u A tim pozove mladog štopera Milana Jana Karla Simića (18), saznaje "Kurir". Momak rođen u Nemačkoj, prošao je sve mlađe kategorije srpske reprezentacije, u martu bi trebalo da debituje za Orlove i tako stane uz rame Dušanu Tadiću, Aleksandru Mitroviću, Dušanu Vlahoviću.

Selektor Dragan Stojković dogovorio je sve sa mladim defanzivcem Jan Karlo Simić je 17. decembra, debitovao je za Milan u pobedi nad Moncom i na svom prvom meču postigao gol. Ukupno ove sezone četiri puta je igrao za Milan u Seriji A.

Dobre partije nisu promakle selektoru Draganu Stojkoviću, pa će mladić i 186 centimetara visoki defanzivac rosonera imati priliku da stiče iskustvo i u najboljoj selekciji Srbije. Konkurenti za mesto će mu biti Veljković, Pavlović, Milenković, Babić, Eraković...Trebalo bi da bude u konkureciji za mečeve protiv Rusije i Kipra.

Jana Karla Simića u Italiji već porede sa Frankom Barezijem.