Španski superstar Dani Olmo priznao: Hrvatsku sam video kao priliku za karijeru, ali nisam želeo da igram za "kockaste"

Reprezentativac "crvene furije" i igrač Lajpciga Dani Olmo je otkrio razlog zašto je odbio mogućnost da igra za nacionalnu selekciju Hrvatske.

Redakcija
19. septembar 2023, 9:51

(Foto: uradna spletna stran kluba)

Tada maloletni Dani Olmo je 2014. godine doneo hrabru i neočekivanu odluku. Iz čuvene Barselonine škole fudbala, jedne od najboljih na svetu, otišao je u nepoznatu zemlju. U nepoznat klub. Otišao je u Hrvatsku, u Dinamo Zagreb. Tamo je uspeo, otišao je u Lajpcig, a postao je i standardni španski reprezentativac.

"Hteo sam da budem deo sportskog projekta i Dinamo mi je to omogućio. Nije sve savršeno kada napustiš Barselonu. U Hrvatskoj sam to shvatio, postao sam čovek, na i van terena", rekao je Olmo.

Iako su ga Hrvati smatrali svojim, Olmo im je "pobegao". Selektor Hrvatske Zlatko Dalić hteo je da ga odvede na Svetsko prvenstvo u Rusiju 2018. godine. Nije uspeo, tako da sada Španci uživaju u njegovim igrama.

"U tom trenutku sam bio najbolji igrač HNL, a španska reprezentacija me nije pozvala. Ali sam im rekao da ne želim. Zahvalio sam im se, ali moj san bio je da igram za Španiju", objasnio je Olmo.