Šokantna ispovest srpskog zeta: Legendarni Bastijan Švajnštajger u epozodi, zašto i kako me Žoze Murinjo oterao iz Mančester Junajteda!

Nekadašnji svetski šampion i suprug bivše teniserke Ane Ivanović, Bastijan Švajnštajger, ispričao je u potkastu koji vodi Geri Nevil kako je izbačen sa Old Traforda kada je Žoze Murinjo došao u klub.

Redakcija
19. april 2024, 8:18

Ana Ivanović i Bastijan Švajnštajger. (Foto: Uradni FB/TW/IG profil igralca)

Čudni su putevi fudbalski! Od šampiona sveta do rezerve u rezervnom timu! Bastijan Švajnštajger igrao je u Mančester Junajtedu od 2015. do 2017. godine. Epizoda slavnog Nemca se završila na Old Trafordu kada je u klub stigao Žoze Murinjo. Portugalac ga je izbacio kao stari kofer. Po prvi put je nemački internacionalac ispričao šta se sve tada dešavalo.

Suprug slavne srpske teniserke Ane Ivanović gostovao je u podkastu kod Gerija Nevila, takođe nekadašnjeg igrača Jinajteda. Ispričao je šta se dogodilo od momenta kada je Žoze došao. 

"Trenirao sam sa Zlatanom Ibrahimovićem, bio je tu. Igrač koji ima viziju i sa kojim je sjajno igrati. Dan kasnije bio mi je rođendan. Džon Murtobio, direktor, je bio tu i rekao mi je da nemam dozvolu da uđem u svlačionicu. Pitao sam zašto, rekao mi je da je trener tako rekao. Nije bilo nikakvog upozorenja. Samo mi je to rekao", počeo je Švajnštajger.

Geri Nevil je rekao da je to verovatno značilo da ga Žoze ne želi.

"Da, tako je. Neko je mogao da mi kaže, da mi objasni na normalan način, ali OK. Otišao sam u svlačionicu sa mlađim timom i tamo sam trenirao. Izbacili su me skroz iz svlačionice prvog tima. Trenirao sam sa timom do 16 godina".

Potom je Nemac tražio objašnjenje od tadađnjeg direktotra Murtobija.

"Rekao sam mu, da li mogu popodne da pričam sa menadžerom? Rekao mi je da će ga pitati. Kada sam se vratio sa treninga kadeta, gde sam trenirao jako loše, nisam znao šta se događa, imao sam sastanak sa njim. I objasnio mi je samo to da me nije video srećnog u Junajtedu. Bio sam povređen, pa kada sam se oporavljao bio sam kod nemačkih lekara i proveo sam vreme u Nemačkoj. Naravno da sam se vratio u Junajted i bio u kontaktu sa klupskim lekarima, gledao sam utakmice... Kod Luja Van Gala imali smo dogovor da dolazim vikendom u klub, da budem u kontaktu sa doktorima. Samo sam se držao dogovora. Što se mene tiče, hteo sam samo da budem zdrav i što pre zaigram. Ipak, tada je možda uprava Junajteda razmišljala drugačije".

Bastijan Švajnštajger je potom otišao iz Mančestera u Čikago. U Americi je završio karijeru noseći dres Čikago Fajera od 2017. do 2019. godine.