Šok u Real Madridu: Toni Kros je doneo najvažniju odluku u životu!

Predstojeće Evropsko prvenstvo će biti i posebno jer će karijeru da okonča Toni Kros, jedan od najboljih nemačkih igrača poslednjih decenija.

Redakcija
21. maj 2024, 1:49

(Foto: Getty Images)

To je to! Nakon Evropskog prvenstva Toni Kros će da okonča fudbalsku karijeru, a uz to, ovoga leta mu ističe i ugovor sa Real Madridom. Bilo je špekulacija oko novog kluba Kroosa, ali od toga nema ništa. Evropsko prvenstvo u Nemačkoj će biti poslednje veliko takmičenje za 34-godišnjeg veznjaka.

Toni Kros iza sebe ima veoma bogatu i uspešnu karijeru, a svojom mirnoćom, znanjem i ponašanjem van terena pridobio je simpatije i mnogih navijača na planeti. Osvojio je šest titula klupskog prvaka sveta, pet sa Realom i jedan sa Bajernom. Sa Realom je četiri puta bio prvak Španije, a sa Bajernom tri puta prvak Nemačke.

Ima i pet Liga šampiona, četiri sa Realom, jednu sa Bajernom, a ove sezone može sa Realom doći do još jedne titule u Ligi šampiona jer igraju finale protiv Borusije Dortmund.

Kup Nemačke je sa Bajernom osvajao tri puta, a sa Realom je jednom osvojio Kup Kralja.  Najveći reprezentativni uspeh je ostvario 2014. godine kada je sa Nemačkom bio prvak sveta na Mundijalu u Brazilu.