Slavni Portugalac sve bliži odlasku iz Saudijske Arabije: Kristijano Ronaldo se vraća tamo gde je sve počelo?

Kristijano Ronaldo otišao je u Saudijsku Arabiju u decembru 2022. godine, ali bi već ovog leta mogao da promeni sredinu.

Sara Milićev
15. april 2024, 4:43

Kristijano Ronaldo, igrač Al-Nasra. (Foto: Uradni Twitter profil kluba/zveze)

Prema informacijama Alhaze Mutaba, jednog od najobaveštenijih novinara za arapski fudbal, Kristijano Ronaldo sprema spektakularni povratak u Portugal iz Al Nasra gde želi da završi svoju bogatu fudbalsku karijeru.

Iako je Ronaldo ubedljivo najplaćeniji fudbaler sveta sa godišnjom platom od 200 miliona evra, deluje da nije zadovoljan brojnim stvarima u Saudijskoj Arabiji.

On ne može do trofeja sa Al Nasrom, jer u ligi za sada dominira Al Hilal u kom igraju srpski fudbaleri Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković Savić.

Statistika pokazuje da je Ronaldo u odličnoj formi (36 golova i 12 asistencija na 37 mečeva za Al Nasr), vidljivo je ipak da ne igra ni blizu nekadašnjem nivou.

Vrlo komplikovano će da raskine ugovor, jer osim što je "vezan" do 2025. godine za Al Nasr, ima i obaveze komercijalne prirode koje se odnose na promociju tamošnjeg fudbala i zemlje.

Sada nema informacija i gde će nastaviti karijeru u Portugalu, ali je pretpostavka da će to biti Sporting Lisabon u kome je i ponikao, i za koji je igrao do 2003. godine, kada ga je kupio Mančester Junajted.

Tokom karijere igrao je još za Real Madrid i Juventus, dok je pre dolaska u Al Nasr još jednom nosio dres "crvenih đavola". Nije se proslavio kod Erika Ten Haga sa kojim je bio u lošem odnosu, tako da je raskinuo ugovor i otišao u Al Nasr.