Rešeni problemi u reprezentaciji Srbije: Aleksandar Luković vratio među Orliće sina Milana Jovanovića

Selektor Srbije do 17 godina Aleksandar Luković, vratio je u tim fudbalera Vojvodine Lazara Jovanovića, sina bivšeg saigrača Milana Jovanovića.

Sara Milićev
29. avgust 2023, 5:39

Lazar Jovanović, kadet Vojvodine i reprezentacije Srbije. (Foto: Uradni Twitter profil kluba/zveze)

Generacija mladih fudbalera Srbije koja je ostavila dobar utisak na Evropskom prvenstvu za kadete u Mađarskoj (U17), sada će u kategoriji mlađih omladinaca (U18) imati proveru u Italiji, 7. septembra, a "Orliće" će predvoditi selektor Aleksandar Luković.

Jedno ime ponovo se našlo na spisku igrača, a to je Lazar Jovanović. Mladi fudbaler Vojvodine najpre je bio uklonjen iz tima, zbog nediscipline. To je kasnije i matični klub prihvatio kao odluku selektora. 

Međutim, sin bivšeg reprezentativca Srbije Milana Laneta Jovanovića, ponovo se našao na spisku reprezentacije, pošto je sredinom maja odlukom selektora procenjen kao nedisciplinovan. 

Mladi Jovanović je bio precrtan sa spiska pred Evropsko prvenstvo za kadete u Mađarskoj, na kome je Srbija eliminisana u četvrtfinalu. 

Ovo je spisak igrača za koje se odlučio selektor Luković.

Golmani: Vanja Radulaški (Partizan), Viktor Džodić (Monpelje), Stefan Pjanović (Voždovac).

Odbrana: Andrija Makaji (Spartak), Ilija Kostić (Grafičar), Andrej Popović (Partizan), Stefan Mitrović (Čukarički), David Đurić (Grafičar).

Vezni red: Andrej Petrović (Grafičar), Ognjen Ugrešić (Partizan), Zoran Alilović (Partizan), Dimitrije Janković (Partizan), Uroš Tegeltija (Crvena zvezda), Veljko Vukojević (Crvena zvezda), Lazar Velicki (Vojvodina), Uroš Ćuk (Partizan)

Napad: Andrej Subotić (Čukarički), Lazar Jovanović (Vojvodina), Veljko Jocić (Spartak), Nikša Delibašić (Čukarički), Dušan Jovanović (Partizan).