Reprezentativac Orlova Nemanja Stojić za Nogomania.rs: Ostvario sam san, pred Srbijom ključni mečevi

Fudbaler iz TSC iz Bačke Topole na spisku je selektora Dragana Stojkovića Piksija za predstojeće mečeva kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Litvanije i Crne Gore.

Sara Milićev
18. mart 2023, 12:48

Nemanja Stojić u duelu sa Aleksandrom Pešićem protiv Crvene zvezde. (Foto: Uradni facebook profil kluba)

Nemanja Stojić već je imao priliku da sarađuje sa selektorom Srbije Draganom Stojkovićem, a sada će biti i u sastavu reprezentacije za mečeva kvalifikacija za EURO 2024, najpre protiv Litvanije u Beogradu i Crne Gore u Podgorici.

"Počastvovan sam što sam se našao na spisku sa našim najboljim fudbalerima. Kao mali sam sanjao da budem deo reprezentacije, tako da mogu da kažem da sam san ispunio", rekao je Stojić za Nogomania.rs.

Srbija će prvi meč kvalifikacija odigrati u petak 24. marta od 20.45 protiv Litvanije na stadionu "Rajko Mitić", a sledeći meč tri dana kasnije u prestonici Crne Gore protiv istoimene države.

"Dve bitne utakmice, pogotovo što je početak kvalifikacija i sama čunjenica da se nismo kvalifikovali dugo na Evropsko prvenstvo, stvara potrebu da se napravi dobar rezultat" , zaključio je Stojić.

Nemanja Stojić igra za TSC, a u sastavu selektora Stojkovića bio je na Američkoj turneji. Tokom karijere igrao je za Crvenu zvezdu, Grafičar, kao i u Metalcu iz Gornjeg Milanovca odakle se pridružio ekipi iz Bačke Topole.