Remi Nemačke i Švajcarske i šokantna pobeda Mađarske: Evo šta to znači za Srbiju, zna se na koga mogu Orlovi u nastavku na EURO 2024.

Kalkulacije us takve da ukoliko Srbija pobedi Dansku, a Slovenije savlada ili remizira sa Englezima, Piksijev tim zauzima 2. mesto na tabeli grupe C i ide na Nemačku u osmini finala EURO 2024.

Redakcija
24. jun 2024, 7:47

(Foto: Uradni Twitter profil kluba/zveze)

Fudbaleri Nemačke izbegli su poraz od Švajcarske golom u drugom minutu sudijske nadoknade. Sjajni napadač Borusije Dortmund Niklas Filkrug bio je precizan. Nemci su tako obezbedili prvo mesto na tabeli grupe A na Evropskom prvenstvu.

"Panceri" su u Frankfurtu uspeli da izbegnu zamku, zauzeli su prvo mesto, iako su gubili sa 1:0. Reprezentacija Srbije je ovu vest, kao i pobedu Mađarske nad Škotskom golom u 90+10. minutu dočekala s nevericom, jer ovi rezultati ne idu na ruku Orlovima.

Idemo redom! Nemci su pobedom osvojili prvo mesto ugrupi sa 7 bodova, obezbedili sebi meč sa drugoplasiranom ekipom iz grupe C gde su Engleska, Srbija, Slovenija i Danska. Orlovi mogu do drugog mesta ukoliko pobede Dansku i Slovenija remizira ili izgubi sa Englezima. 

Kevin Čobot, fudbaler Mađarske je dao gol u 90+10. minutu meča protiv Škota i tako zadao glavobolju selektoru Orlova Draganu Stojkoviću Piksiju jer su Mađari na trećem mestu grupe A sa tri boda. To znači da bi Srbija mogla biti treća u grupi C ako dobije Dansku a Slovenija iznenadi Englesku i pobedi ih. U tom slučaju bi Srbija išla ili na Portugal ili na prvi tim iz grupe E u kojoj četiri ekipe imaju po tri boda, a to su Belgija, Rumunija, Slovačka i Ukrajina.

U slučaju remija i samo dva osvojena boda, prolazak dalje za Srbiju gotobo nije moguć, ali postoji teorija... U tom slučaju, prolaz bi bio moguć ukoliko Hrvati ne pobede Italiju, i Albanija izgubi od Španije, a u grupi F Turci pobede Čehe, a Gruzija ne pobedi Portugal.

U svakom slučaju Srbija mora da pobedi Dansu ako želi nastavak takmičenja na EURO 2024.