Real Madrid ne odustaje od Kilijana Mbapea: Florentino Perez smislio kako da dovede Francuza ovog leta

Ekskluziva nemačkog Bilda tvrdi da će "kraljevski" klub pred sami kraj prelaznog roka krenuti po zvezdu Pari Sen Žermena.

Miloš Zekić
20. avgust 2023, 1:30
Kilijan Mbape je vraćen u prvi tim, a o tome šta trenutno ima ili nema dogovoreno sa upravom Parižana, može samo da se spekuliše. Jedni tvrde novi ugovor, ali i odrešene ruke da narednog leta ode sa Parka Prinčeva, drugi da pristaje da oprosti određenu sumu novcu Parižanima, ali bez parafa na novu saradnju. Jedino što je u ovom trenutku izvesno i nesporno jeste da mu važeći ugovor traje još manje od godinu dana. A tu činjenicu, ako je verovati nemačkom "Bildu", Real Madrid će pokušati da iskoristi za desetak dana.

Jedan od najvećih, ali istovremeno i najobaveštenijih tabloida evrope jutros je lansirao svetsku ekskluzivu - "kraljevski" klub sprema ponudu za Embapea na samom kraju prelaznog roka. Čekaće do 29, 30, možda i do 31. avgusta kako bi stavili pritisak na Pari Sen Žermen. Ponudiće šampionu Francuske, veruje se 120.000.000 evra. Prebaciće loptu u dvorište Parižana i dati im opciju da biraju - sigurnih 120.000.000 evra ili neizvesnih godinu dana i realnu bojazan da će kapiten Francuske otići iz kluba kako slobodan igrač.

Prednost Florentina Pereza ovog leta je to što je upoznat sa čitavom sagom sa Embapeom, jer je većina informacija i poteza uprave Parižana došla do medija. Prednost legendarnog predsednika "blankosa" jeste to što se on ovog leta nije oglašavao o slučaju Mbape zadržavši veliku dozu tajnovitosti. Samim tim, druga strana teško će predvideti njegove poteze.

Pred kraj letnjeg prelaznog roka 2021. godine Real je nudio Pari Sen Žermenu 200.000.000 evra za Embapea koji je tada takođe bio u poslednjoj godini ugovora, ali Parižani su odbili ponudu, a "kraljevski" klub ostao bez viđenog pojačanja. Samo što je tada madridski velikan imao Karima Benzemu u špicu. Kako je Benzema ovog leta napustio Bernabeu i preselio se u Al Itihad, napadi koji Real planira za sam kraj letnje pijace biće znatno rizičniji.

Jer ukoliko Parižani ponovo odbiju ogromno obeštećenje, vicešampion Španije, teško da će imati vremena da traži alternativu i u novu sezonu će ući sa Hoseluom kao jedinim klasičnim napadačem.