Protiv Danaca nema šta da se čeka: Piksi Stojković ima poseban zadatak za Lazara Samardžića!

Srbija protiv Danske u verovatno drugačijem rasporedu nego u prva dva kola na EURO 2024, plan igre je potpuno izmenje na sve dosadašnje.

Redakcija
24. jun 2024, 12:27

(Foto: fss.rs)

Traži da sa veruje, da se da poslednji atom snage, posladnja kap krvi, da bi Srbija pobedila Danska u 3. kolu na EURO 2024. u Nemačkoj

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi traži veru u tim i igrače, a ljubitelji fudbala kojima je selekcija Orlova na srcu, traže od Piksija i igrača samo jedno - da pokažu konačno kvalitet!

Dan uoči meča sa Danskom, moguće je da je u glavi selektora Piksija Stojkovića i njegovih savetnika došlo do značajne promene, i odluke koja može da donese boljitak Srbiji. Trebalo bi da bude značajnih promena u timu. Ulog je veliki, plasman u osminu finala.

Postoje dva načina kako bi Orlovi mogli da se nađu u završnici. Prvi način je da se pobedi Danska i da ne ne zavisi od rezultata drugih selekcija, jer bi tako sigurno bili drugi u Grupi C. Teži način podrazumeva kalkulacije. Eventualnim nerešenim ishodom, Orlovi sa dva boda da budu jedna od četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije. 

I definitivno, selektor Srbije mora da posegne za rešenjima koja će na stadionu Bajerna u Minhenu pokazati da srpski nacionalni tim nije samo tamo neki učesnik završnice evropskog šampionata već ekipa koja ima i "glavu i rep", što do sada nije bio slučaj.

Promena formacije je neophodna. Najvažnija je ona u napadu. Aleksandar Mitrović bi ostao sam u špicu, a Dušan Vlahović ne bi trebalo da bude bočno i povučeniji od njega. Jednostavno, to nije njegova uloga i jednostavno Srbija ne može da funkcioniše sa dvojicom top napadača u ovoj konstalaciji snaga. 

Jedan od igrača iza Mitrogola mogao bi da bude Dušan Tadić. U susretu sa Slovenijom i Engleskoj je pokazao da je lider. Ali je prenervozan. To ga koči. Žrtva novog sistema mogao bi da bude Dušan Vlahović, koji jeste počeo prethodna dva meča, ali uloga "napadača iz drugog plana" očigedno nije za njega. 

Dakle, projektovano je da u tandemu sa Dušanom Tadićem dejstvuje Lazar Samardžić. Takvu opciju nagovestio je Stojković dan posle nerešenog ishoda sa Slovenijom! Plus Veljko Birmančević u prvih 11. Kao što i publika želi. 

Ofanzivni deo srpskog tima trebalo bi da čine Tadić, Samardžić i Mitrović!