Preminula legenda srpskog fudbala: Odlazak čuvenog fudbalera i trenera OFK Beograda

Sa životne scene je sišao Blagomir Blagoje Krivokuća u 80. godini, bio je jedan od najistaknutijih igrača u slavnoj generaciji "romantičara", igrao polufinale Kupa kupova 1963, osvojio Kup Jugoslavije 1966. i bio vicešampion nekadašnje velike države.

Redakcija
17. jul 2023, 8:55

(Foto: /)

Legendarni fudbaler OFK Beograda Blagomir Blagoje Krivokuća preminuo je u 80. godini. Krivokuća je bio jedan od najistaknutijih igrača u slavnoj generaciji "romantičara". Bio je član tima koji je igrao polufinale Kupa kupova 1963, osvojio Kup Jugoslavije 1966. i bio vicešampion nekadašnje velike države.

Rođen je 11. septembra 1944. u Ivanjici, a u OFK Beograd je došao kao jako mlad. Stigao je iz Javora 1961. godine i na Karaburmi se zadržao sve do 1971, punih deset godina. Odigrao je 206 utakmica i postigao 16 golova. Poslednje tri godine karijere proveo je u nemačkom Frajburgeru. Zbog snažne građe je igrao štopera, znao je da se nađe i u napadu zbog dobre skok igre.

"Upisan je i u istoriju engleskog fudbala. U polufinalu Kupa kupova 1962/63. vodio je žestoke duele sa najboljim strelcem Totenhema Džimijem Grivsom. Nemoćan da postigne gol, Englez je u jednom duelu udario Krivokuću i dobio crveni karton. Grivs je postao prvi engleski irgač isključen u međunarodnoj utakmici, pa su se pred revanš u Londonu novinari tiskali da vide igrača koji je iznervirao Grivsa", piše "Sportski žurnal".

Posle završetka igračke karijere Krivokuća vratio u OFK Beograd gde je prvo radio u omladinskoj školi, a onda i kao trener predvodio prvi timdve sezone, od 1992. do 1993. godine.