Pred gostovanje Zvezde u Šapcu: Da li i crveno-beli vežbaju penale?

U Kupu je najvažnija psihologija, penale izvodimo kada god imamo prostora za to. Ipak, voleo bih da se sve reši u 90 minuta, istakao je trener ekipe sa Marakane Miloš Milojević.

Redakcija
29. septembar 2022, 9:05

Trener Crvene zvezde Miloš Milojević. (Foto: Uradni facebook profil kluba)

Naredni dani doneće odgovor može li Crvena zvezda da prezimi u Evropi i hoće li sačuvati prvo mesto na tabeli Superlige Srbije. Pre obaveza u domaćem takmičenju i Ligi Evrope crveno-beli su želeli ranije nego što je planirano da odigraju meč šesnaestine finala Kupa Srbije proiv Mačve u Šapcu danas od 16.00 časova.

"Najbitnija je psihologija, jer to je Kup utakmica i dešava se da se u meč uđe sa 70, 80 posto i da ona stvari ne krenu kako treba, te da bude mnogo teže vratiti se. Mi smo kvalitetniji od Mačve, ali to je tradicionalan srpski klub sa mnogo igrača koji su igrali Superligu. Ne zanima nas ko je preko puta, već samo koji su zahtevi pred našim igračima", istakao je trener Crvene zvezde Miloš Milojević.

Kako sada stvari stoje, na teren će istrčati najspremniji u ovom trenutku.

"Imamo igrače koji se vraćaju iz reprezentacija i moramo da vidimo u kakvom su stanju. Igrači iz Afrike će imati dugo putovanje i to je nešto s čim moramo da se pozabavimo, ali od igrača koji su tu, svi su kvalitetni i motivisani"

Kao rešenje za špic nameće se visoki Kalifa Kulibali.

"Kulibali je profesionalac je i shvatio je da mora u Zvezdi da se "pogine" za svaku loptu na treningu, a potom i na utakmici. Došao je u periodu kada je trebao da pomogne, to je i učinio u Novom Pazaru, ali fizički nije bio na očekivanom nivou. Pešić je prvi napadač, Kulibali je tu da bude pomoć. Uz podršku svih u ekipi, biće sve bolji".

Partizan je eliminisam od radničkog u Sremskoj Mitrovici posle penala.

"Kada je reč o penalima, vežbamo ih kad god imamo prostora da to radimo. Ipak, voleo bih da se sve reši u 90 minuta, jer su penali lutrija i lično imam loša sećanja na njih. Mislim da sam samo jednom, i to poslednji put, dobio penale".

Do kraja polusezone Crvena zvezda treba da odigra 14 mečeva.

"Nezgodno je što nećemo biti pred našim navijačima i neće ih biti u tom broju kao na Marakani, ali gde god da igramo, Zvezdaši su većina. Raspored takmičenja je takav, tu su i odložene utakmice, a moramo da "namestimo" glavu da je i gostujući teren domaći, jer imamo podršku kao kod kuće. Ne treba da se opterećujemo gde, već kako igramo", završio je Milojević za zvaničan klupski sajt.