Povreda mu lomi karijeru: Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković Savić bez Brazilca u Al Hilalu!

Brazilski fudbaler Al Hilala Nejmar neće biti spreman za početak ni sledećeg prvenstva u Saudijskoj Arabiji, jer se još uvek nije oporavio od povrede meniskusa.

Sara Milićev
22. maj 2024, 6:36

Nejmar. (Foto: //)

Fudbaler Al Hilala Nejmar je sa reprezentacijom Brazila tokom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo zadobio povredu u utakmici protiv Urugvaja kada je teško povredio koleno.

On je od tada van fudbala više od sedam meseci, a kako stvari stoje neće biti spreman za početak sledeće u Saudijskoj Arabiji.

Trener Al Hilala Žorž Žezus rekao je da Nejmar sigurno neće započeti sezonu u saudijskom prvenstvu.

Sve što znam u ovom trenutku je da je potrebno vreme za Nejmarov opravak i generalno za ovu vrstu povrede, deset do 11 meseci. Ako izračunamo, Nejmar neće biti spreman za pripreme pred sezonu. Očekujemo da će u septembru ili oktobru biti spreman da zaigra“, rekao je portugalski trener.

Žezus je u pregovorima oko produžetka ugovora sa aktuelnim šampionom Saudijske Arabije.

Prvo ću rešiti ugovor sa upravnim odborom, a zatim će uslediti planiranje tima za sledeću sezonu. Ali, potvrđujem da smo u stalnim razgovorima o igračima“.

Nejmar je Al Hilal prešao iz Pari Sen Žermena i prema pisanjima medija zarađuje oko 100.000.000 evra po sezoni. U dresu saudijskog kluba je odigrao samo pet utakmica.