Piksi Stojković ne želi da ponavlja greške iz Katara 2022: Selektor Orlova otpisao dvojicu standarnih reprezentativaca, ovo su razlozi!

Pored Nemanje Radonjića koji je sam odlučio da ne igra za Orlove dok je Piksi Stojković selektor, na spisku putnika nema ni Nemanje Gudelja ni Strahinje Erakovića.

Redakcija
28. maj 2024, 8:16

Dragan Stojković Piksi. (Foto: Uradni Twitter profil kluba/zveze)

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi, saopštiće danas konačan spisak od 26 igrača na koje računa za Evropsko prvenstvo, koje se održava u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula.

Sam je sebe precrtao Nemanje Radonjića, odlučio je nekadašnji napadač Crvene zvezde, Olimpika, Herte, Torina a sada Majorke da više ne sarađuje sa Piksijem Stojkovićem dokle god je on selektor. Međutim, to nije sve kada su u pitanju iznenađenja i odluka ko će putovati na EURO 2024.

Na spisku nema Nemanje Gudelja, fudbalera Sevilje, ali ni Strahinje Erakovića, štopera Zenita, saznaje Telegraf.rs. I jedan i drugi igrač bili su na spisku od 35 imena, do sada su bili sandardni reprezentativci.

Nemanja Gudelj se uspešno oporavio od povrede, vezista Sevilje je imao dva zdravstvena problema u poslednjih pola godine, ali je uspevao da se vrati na teren. Gudelj je bio jedan od najstandardnijih reprezentativaca u eri Dragana Stojkovića Piksija, igrao je i u veznom redu i na mestu štopera kada je to bilo potrebno timu.

Gudelj je protiv Barselone odigrao 11 minuta u poslednjem kolu Primere, ali prethodno skoro mesec dana nije bio u sastavu tima zbog povrede. Pitanje je koliko je spreman.

Sraninja Eraković, nekadašnji Zvezdin defanzivac, sa Zenitom je uzeo titulu u Rusiji, standardan, igrao je sve mečeve, našao i na Piksijevom spisku u martu. Protiv Rusije je odigrao 90 minuta, protiv Kipra je ušao u finišu.

Ovo je spisak od 35 igrača: 

Golmani: Vanja Milinković-Savić, Predrag Rajković, Đorđe Petrović, Aleksandar Jovanović

Odbrana: Strahinja Pavlović, Nikola Milenković, Miloš Veljković, Srđan Babić, Uroš Spajić, Strahinja Eraković, Nemanja Stojić, Jan Karlo Simić

Vezni red: Saša Lukić, Nemanja Gudelj, Nemanja Maksimović, Ivan Ilić, Saša Zdjelar, Srđan Mijailović, Sergej Milinković-Savić, Dušan Tadić, Samed Baždar, Aleksandar Ćirković, Lazar Samardžić, Vejko Birmančević, Filip Kostić, Filip Mladenović, Matija Gluščević, Andrija Živković, Mijat Gaćinović, Namanja Radonjić

Napad: Aleksandar Mitrović, Dušan Vlahović, Luka Jović, Petar Ratkov, Mihailo Ivanović.