Partizanov rival menja trenera: Poketino čeka crno-bele

Nica želi da smeni Lusijana Favra, uz koga je stao kapiten Dante, a Argentinac je želja uprave.

Ivan Radošević
20. septembar 2022, 5:40

Maurisio Poketino ozbiljno razmatra ponudu Nice. (Foto: /)

Nešto u igri Nice ne valja. Vidi se to i iz rezultata, a i Partizan je propustio šansu, posle zicera Rikarda Gomeša da im nanaese poraz u Beogradu u Ligi konferencija. Samo osam bodova iz osam kola u prvenstvu Francuske, nije učinak koji zadovoljava ambicije rukovodstva kluba, koje je spucalo ozbiljan novac na pšojačanja.
 
Francuski mediji pišu da su Lusijanu Favru odbrojani dani i da je Nica već kontaktirala Maurisija Poketina i dogovorila sastanak na kom će pregovarati o uslovima saradnje. Argentinac se u julu rastao sa Pariz Sen Žermenom. Ukoliko postigne dogovor sa čelnicima Nice, 27. oktobra ugostiće Partizan.
 
Sa dva boda francuski predstavnik trenutno deli s Partizanom drugo mesto Grupe D Lige konferencije. Ispred njih je Keln sa četiri, a na začelju je Slovacko sa jednim. Iskusni Favr je letos nasledio Kristofa Galtijea na klupi tima sa Azurne obale, pošto je njegov prethodnik preuzeo PSŽ upravo od Poketina. 
 
Povratnički mandat Švajcarca ne teče dobro. Mnogo bolje mu je išlo u sezoni 2016/2017, kada je s trećeg mesta uveo Nicu u Ligu šampiona.