Partizan imao Pantera, a u Crvenu zvezdu došao Puma: Napadač iz Paname uzeo crveno-beli dres sa brojem 19!

Umesto Osmana Bukarija, Crvena zvezda na poziciju krilnog napadača dovela Pumu Rodrugeza.

Redakcija
21. jun 2024, 10:18

(Foto: www.crvenazvezdafk.com)

Brzonogi krilni napadač Puma Rodrigez je novo pojačanje Crvene zvezde. Reprezentativac Paname i doskorašnji igrač Famalikaa je u prostorijama kluba potpisao trogodišnji ugovor, uz mogućnost produžetka saradnje na još jednu sezonu i zadužio dres sa brojem 19.

"Zaista sam mnogo srećan, zbog prilike koja mi je ukazana, zahvalan sam klubu na tome. Došao sam ovde sa velikom željom i entuzijazmom, veoma sam srećan zbog toga. Imao sam priliku da igram u prvoj ligi Portugala, takođe sam debitovao i u španskoj Primeri. Igrao sam i na Svetskom prvenstvu u Rusiji sa reprezentacijom Paname i to po prvi put u istoriji. Mnogo sam srećan zbog toga. Tip sam igrača koji pokriva celu stranu i takođe imam dobre karakteristike u ostalim segmentima igre. Došao sam ovde sa željom da pobeđujem, osvajam titule, kao i da ostvarim velike uspehe. Želim da budem šampion sa Zvezdom", rekao je Puma.

Novi fudbaler Crvene zvezde i kako je dobio nadimak Puma.

"U mom gradu i zemlji su me prvi put tako prozvali, govorili su da sam veoma brz, od tada sam poznat po tom nadimku".

Puma Rodrigez je rođen 19. juna 1998. godine u glavnom gradu Paname. Profesionalnu fudbalsku karijeru je započeo igrajući za Ćoriljo u rodnoj državi. Još od 2016. godine je u evropskom fudbalu kada je pojačao Gent kao pozajmljen igrač, a ubrzo ga je belgijski klub i otkupio. Potom je nastupao za Istru, Alaves B, Deportivo Lugo i Sporting iz Hihona, dok je 2022. godine prešao u Famalikao.

Za nacionalni tim je odigrao 48 utakmica i iza sebe ima učešće na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine. Krase ga brzina, prodornost, igra jedan na jedan, snaga i atletske predispozicije, odličan šut, kao i mogućnost da igra na obe krilne pozicije.