Pari Sen Žermen i Francuz skllopili dogovor: Kilijan Mbape morao da oprosti 100 miliona evra!

Pari Sen Žermen i Kilijan Mbape su sklopili kraktoročni pakt posle turbulentnog leta u kojem je bio izbačen iz ekipe.

Sara Milićev
5. septembar 2023, 5:43

Kilijan Mbape, igrač Pari Sen Žermena. (Foto: Uradni Twitter profil kluba/zveze)

Fudbaleru Pari Sen Žermena Kilijanu Mbapeu je ovog leta bila poslednja godina ugovora sa klubom i doneo je odluku da do kraja to ispoštuje. 
 
To je uradio kako bi naplatio bonus za lojalnost, koji mu je garantovao između 60 i 80 miliona evra, uz uslov da početak septembra dočeka u klubu. 
 
Plan je bio da uzme novac od Parižana, a onda  kao slobodan igrač ode negde drugde narednog leta. Najverovatnije u Real Madrid i da tom prilikom inkasira i bonus za potpis od novog kluba. 
 
U Parizu ima godišnju platu oko 55 miliona evra neto. U ovoj sezoni bi od bonusa i plate dobio preko 100 miliona evra čiste zarade. Na bruto nivou bi klub koštao i preko 200 miliona evra za godinu dana i onda bi iz kluba otišao bez obeštećenja, što im nije u interesu. 
 
“Ekip” piše da Mbape i dalje nije pristao na produžetak ugovora, koji ističe na leto, ali je pristao da se odrekne pomenutog bonusa koji bi Pari Sen Žermen koštao makar 100 miliona evra.
 
On je pristao na to da bi ga predsednik ga Al Kelaifi vratio u tim i da sezonu ne bi proveo na tribini. PSŽ će uštedeti tih 100 miliona, iako će ga verovatno izgubiti bez odštete.
 
Takođe, Francuzi pišu da bi Mbape mogao da potpiše i za Liverpul. Oni nemaju problem sa finansijskim fer-plejom i imaju ekonomske kapacitete da ispune transfer.