Novi napad na Milana Borjana: Zašto je kapiten Crvene zvezde često na meti navijača?

U incidentu u Kragujevcu, jedan huligan napao kapitena crveno-belih koji se slikao sa decom na stadionu, a na sreću većisukob je sprečen iako je prvotimac tima iz Ljutice Bogdana preskočio zaštitunu ogradu u želju da se obračuna s napadačem.

Redakcija
21. maj 2023, 8:20

Milan Borjan sa najmlađim navijačem u Kragujevcu. (Foto: Uradni facebook profil kluba)

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su protiv Radničkog 1923 na sasvim solidno popunjenim tribinama stadiona u Kragujevcu. Susret je na kraju završen sa miroljubivih 1:1, sjajan gol Mirka Ivanića uspeo je da anulira Luka Zorić za konačan rezultat, ali je samu utakmicu obeležio skandal u kojem je žrtva bio Milan Borjan!

Po ko zna koji put u karijeri, golman Crvene zvezde Milan Borjan napadnut je nakon susreta koji je presedeo na klupi za rezerve! Iskusnog čuvara mreže huligani su fizički napali dok se o okončanju utakmice fotografisao sa mladim navijačima, koji su želeli da imaju uspomenu na dolazak šamponskog tima u srce Šumadije.

Navodno je, ničim izazvan, jedan navijač Radbičkog udario reprezentativca Kanade u glavu. Tada je nastalo komešanje, dugogodišnji čuvar mreže Zvezde želeo je da se obračuna, preskočio je zaštitnu zaštitnu ogradu, našao se na tribini u želji danađe huligana i obračuna sa pristalicom domaćeg tima. Na svu sreću, veći incident je sprečen.

Na žalost, nije prvi puta da se Milan Borjan nađe na udaru pristalica protivničkog tima. Da li zbog svog, često provokativnig ponašanje ili nečeg drugog, iskusni čuvar mreže je u istoriji znao da se nađe tamo gde ne treba.

Kao kapiten, često najbolji igrač Crvene zvezede, godinama je na meti uvreda pristalica Partizana. Nekoliko puta mu je prećeno, čak i smrću, na sreću to su bile samo provokacije putem društvenih mreža. Ono u Kragujevcu je bilo nešto sasvim drugo i mnogo opasnije. Često i Borjan svojim neprikladnim reakcijama "doliva ulje na vatru". A kaonajsikusniji možda i trebalo da smiruje situaciju.

I dok je branio na Mundijalu u Kataru za selekcij Kanade, brutalno je bio vređan od strane hrvatskih navijača. Reagovala i je i FIFA. Uz to, vrlo česro je na meti navijača injegova supruga Snežana Borjan. Vrlo često, provocirajući Zvezdinog golmana, pominju njegovu suprugu.