Nezahvalni Nejmar nakon odlaska iz PSŽ-a ponižavao francusku ligu: Saudijska liga bolja od Lige 1

Garantujem vam da je fudbal isti. Lopta je okrugla, tu su golovi. I sa svim imenima koja su došla u saudijsku ligu, možda je čak i bolje nego u Francuskoj, pričao je Brazilski fudbaler Nejmar.

Sara Milićev
8. septembar 2023, 12:07

Nejmar, igrač Pari Sen Žermena i reprezentativac Brazila. (Foto: Getty Images)

Brazilski fudbaler Al Hilala Nejmar, upitan je na pres konferenciji Brazila pred meč sa Bolivijom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, koja je razlika između francuske Lige 1 i saudijske lige

"Garantujem vam da je fudbal isti. Lopta je okrugla, tu su golovi. I sa svim imenima koja su došla u saudijsku ligu, možda je čak i bolje nego u Francuskoj", rekao je Nejmar.

Ova izjava može da znači da Nejmar baš i nije uživao u vremenu koje je proveo u Francuskoj i šest sezona koje je proveo u Pari Sen Žermenu.

On je skoro rekao da je prošao kroz pakao tokom igranja u Francuskoj, zajedno sa njegovim prijateljem Leom Mesijem, koji je takođe pominjao da Nejmar i njegova porodica nisu bili zadovoljni u Parizu. 

Iako je Nejmarova izmena možda neprimerena, činjenica je da je dosta fudbalskih zvezda iz Evrope prešlo u Saudijsku Arabiju

Kristijano Ronaldo, Karim Benzema, Ngolo Kante, Nejmar i druge zvezde napravile su taj potez. Ne bi bilo iznenađujuće kada bi nivo saudijske lige parirao Ligi 1, ali još uvek treba vremena da bi došlo do toga.