Neviđena situacija u Superligi Srbije: Jedan stadion, dve utakmice različitog domaćinstva na isti dan!

Superliga imaće do sad neviđenu situaciju, a to je da će istog dana na stadionu "Voždovca" biti odigrane dve utakmice različitih domaćinstava u nekoliko sati razmaka.

Sara Milićev
6. maj 2024, 5:56

Stadion Voždovca. (Foto: uradna spletna stran kluba)

Stadion Voždovca biće domaćin dva meča 34. kola plej-aut grupe Superlige i to u istom danu.

Utakmice koje su zakazane za utorak, raspoređene su u razmaku od pet sati i biće zanimljivo videti kako će domaćini rešiti pitanje organizacije u kratkom periodu.

Od 14.00 , na vrhu Tržnog centra "Stadion" u Beogradu, igraće kako i uvek privremeni domaćini IMT i Novi Pazar, a od 19.00 Voždovac će u možda i presudnom meču za opstanak u elitnom rangu dočekati Železničar iz Pančeva.

Sličnog primera nije bilo u prošlosti, jer su superligaši uglavnom igrali na svojim stadionima.

IMT tokom cele sezone 2023/24 igra kao privremeni domaćin na stadionu Voždovca. Tako će, u slučaju opstanka u elitnom rangu, biti i naredne sezone.

Što se tiče ostalih timova, novajlija u ligi OFK Beograd će najverovatnije otići u Zaječar, a najavljeni su ubrzani radovi na stadionu „Dragan Džajić".

Ukoliko bude striktno poštovan Pravilnik o licenciranju selidba, potencijalno se očekuje i Inđija. U tom slučaju na „Čika Dači“ u Kragujevcu neće igrati ni Radnički 1923.