Neverovatna scena na meču Lil-Aston Vila: Emilijano Martinez dobio dva žuta kartona, ostao u igri, o čemu se radi?

Golman Aston Vile Emilijano Martinez bio je junak Aston Vile u penal seriji, koja je odvela tim iz Birmingema u polufinale Lige konferencija.

Redakcija
19. april 2024, 7:31

(Foto: Uradni Twitter profil kluba/zveze)

Emilijano Martinez je majstor za penale. Baš kao i u finalu Mndijala u Kataru 2022. godine kada je protiv Francuza zablistao na golu Argentine. Ovoga puta je bio sjajan protiv Lila, branivši za Aston Vilu u četvrfinalu Lige Konferencije. Ima je dve odbrane sa "bele tačke" i odveo Aston Vilu u polufinale Lige Konferencije.

Međutim, ovaj susret je obeležio i jedan neobičan detalj. Naime, Emilijano Martinez dobio dva žuta kartona, ali nije isključen. Prvi žuti je dobio zbog zadržavanja vremena u regularnom delu, pa drugi na penalima kada je utišavao publiku.

Zašto nije isključen? Emilijano Martinez nije isključen sa utakmice zbog toga što se penali računaju kao izdvojen deo meča što se kartona tiče. Argentinacje to dobro znao.

"Cela moja karijera je bila dosad paklena vožnja. Oduvek sam bio neko ko veruje, veliki sam radnik i moja je sudbina bila da odvedem Aston Vilu do pobede. Svaki put govorim kako me moj tim treba. Gledali smo šta se dešavalo u revanšu između Reala i Sitija i trener je rekao da bismo i mi mogli da idemo do penala", rekao je Martinez posle utakmice.