Nemiri u Borusiji Dortumund pred meč sa Štutgartom: Srbin u sukobu sa trenerom Edinom Terzićem

U Dortmundu je održana Borusijina konferencija za medije na kojoj je najavljena utakmica Kupa protiv Štutgarta, koja je na rasporedu u sredu od 20:45. Trener Edin Terzić je dobio i neka neugodna pitanja tokom te konferencije. Ona su se odnosila na tenzije u klubu o kojima je opširno pisao nemački "Bild".

Sara Milićev
5. decembar 2023, 4:35

Edin Terzić. (Foto: uradna spletna stran kluba)

Slaven Stanić, Borusijin sportski koordinator, u loži stadiona kritikovao je trenera Edina Terzića. Ne samo da ga je kritikovao, nego i izvređao, pa "Bild" piše o balkanskom okršaju Srbina i Bosanca. Zbog ovog incidenta bi Stanić mogao da izgubi posao.

Generalnom direktoru Hans-Joakimu Vackeu se ponašanje pomoćnika Stanića nije svidelo. Vacke i njegov savetnik Matijas Samer dali su podršku Terziću. Jedini saveznik Stanića je sportski direktora Sebastijan Kehl, ali po svemu sudeći čeka ga otkaz.

"Edine, prema informacijama kojima raspolažemo, plan je da se klub uskoro rastane od Slavena Stanića. Šta nam možete reći o incidentu? Rečeno je da je došlo do jednog ili dva incidenta između vas. Kakav je stvarno odnos?", pitao je novinar "Bilda" Terzića, koji je krenuo da odgovara, ali se onda umešao konferensijer Borusije, Sven Vesteršhulz.

"Dok smo na konferenciji za medije na dan utakmice, bavimo se samo kadrovskim pitanjima. Uvek je tako. Ovde govorimo o trenutnom stanju sastava, a sve teme osim toga su one o kojima nećemo razgovarati".