Napadač odbio sve ponude da napusti Torino: Kako je Srbin kupio navijače Juventusa

Uprkos mnogobrojnim ponudama Dušan Vlahović ostao je veran crno-belima, a uskoro će zaigrati u tandemu sa Federkom Kijezom sa kojim je bio ubitačan i u Fiorentini.

Redakcija
1. februar 2023, 2:33

Dušan Vlahović i Filip Kostić na treningu Juventusa. (Foto: Uradni Twitter profil kluba/zveze)

Vreme je! Društvo iz Fiorentine u crno-belom dresu velikana iz Torina konačno je spremno za zaigra u tandemu. Dušan Vlahović i Federiko Kijeza su bili ubitačan duo u Firenci, preselili su se u različitim prelaznim rokovima u Juventus, ali su ih u "Staroj dami" pratili žestoki pehovi sa povredama. Obojica su posle višemesečnog lečenja konačno zdravi i spremni da pomognu ekipi kojoj je zbog finansijskih malverzacija uprave kluba ostala bez čak 15 bodova. 

Dušan Vlahović je u januaru 2022. godine stigao u Juventus iz Firence. Ubrzo je postao ljubimac navijača ali je sticajem okolnosti, kako se bližio kraj godine, padao u formi kao i ceo tim i bio meta kritika, od navijača pa do stručnog štaba ekipe na čelu sa Masimilijanom Alegrijem. Tokom ovog zimskog prelaznog roka najboljem igraču "Stare dame" pristizale su unosne ponude, selili su ga od Arsenala do Real Madrida, ali je nekadašnji špic Partizana ostao veran crno-beloj boji.

"Dušan Vlahović i ja smo imali mnogo problema sa povredama. U Fiorentini smo odlično sarađivali, nadam se da će tako biti u Juventusu. Žao mi je što nisam bio na terenu protiv Monce, posebno što su se vratili Vlahović i Pogba, ali sam imao problem sa povredom. Biće sve to dobro, vraćam se brz u tim" rekao je Federiko Kjeza, a preneli italijanski mediji.