Može sa zvezdama, a može i sa tinejdžerima: Kako je Jirgen Klop doneo novi trofej Liverpulu na Vembliju!

Nemački stručnjak je rekao da mu je za 20 godina karijere pehar osvojen u finalu Liga kupa protiv čelsija jedan od najdražih.

Redakcija
26. februar 2024, 12:50

(Foto: Getty Images)

Jirgen Klop je sa svojim Liverpulom osvojio prvi trofej 2024. godini i to samo nekoliko edelja posle objave da na kraju sezone napušta Liverpul. Njegov tim je bio boljiod Čelsija u finalu Liga kupa.

U minu "redsa" pojavilo se nekoliko igrača iz akademije u finalu, jer velike zvezde kao što su Salah, Alison, Žota, Sobislaj i nekoliko drugih nisu mogli na teren zbog problema sa povredama. Klop se oprodelio za golbrade mladiće i - uspeo. Rajan Grevenbarh (21), Konor Bredli (20), Harvi Eliot (20), Bobi Klark (19), Džejms Mekoneli (19) i Džejden Dans (18) bili su igrači koji su se okitili prvim trofejom u 2024. u dresu Liverpula.

"Ponosan sam na našu akademiju. Na sve trenere angažovane u njoj. Video sam lice deteta Džejdena Dansa i siguran sam da trenutak sa finala nikad neće zaboraviti. Teško je scene slavlja potisnuti iz sećanja. Uostalom, nađite mi neku ekipu koja je sa ovoliko dečaka iz akademije izašla na crtu vrhunskoj, baš vrhunskoj ekipi i pobedila", rekao je Klop.

Nemac je osvojio 13 trofej u karijeri, osmi u Liverpulu. Imaće priliku za još tri. Premijer liga, Liga Evrope i FA kup.

"Želim da ostavim Liverpul u dobrom izdanju. Sve ostalo, što se tiče budućnost, klub je već uskladio", rekao je Jirgen Klop.