Mnogo je zadužio Rim, Rimljani su mu se ovako odužili: Evo šta će biti sa posmrtnim ostacima Siniše Mihajlovića

Prema odluci gradonačelnika "Večnog grada" Roberta Gualtijerija, a na molbu Arijane MIhajlović, udovice, nedavno preminuli srpski fudbaler i trener počivaće od sada na znametinom groblju "Verano".

Redakcija
22. mart 2023, 11:41

Obeležje na grobu Siniše Mihajlovića u Rimu. (Foto: Uradni Twitter profil kluba/zveze)

Srpski fudbaler i trener Siniša Mihajlović, po odluci gradonačelnika Rima Roberta Gualtierija, biće sahranjeni na monumentalnom groblju "Verano", kao ličnosti koje su dale mnogo za ugled i imidž "Večnog grada", prenele su "Novosti"

Nedavno preminuli Siniša Mihajlović imaće dostojno mesto na najstarijem počivalištu "Verano". Ono predstavlja večni dom za mnoge druge znalajne ličnosti, koji su ispisali deo istorije Rima i Italije od 1812.

Arijana Mihajlović Rapačoni, udovica bivšeg igrača Lacija, Rome, Intera i Sampdorije,  uputila je zahtev gradonačelniku Gualtieriju. Komisija je odlučila da kao zaslužni građan Rima, dobije mesto i tako ostanu u kolektivnom sećanju žitelja prestonice Italije.

"Bivši trener i igrač bio izuzetno vezan za Rim, posebno svojim igrama u Laciju. Borio se sa teškom bolešću poslednjih godina postao je svima primer svojom velikom hrabrošću, izdržljivošću i upornošću", navodi se u obrazloženju za premeštaj na groblje "Verano".

Siniša Mihajlović je karijeru počeo u Borovu, da bi potom preko Vojvodine i Crvene zvezde, sa kojom je postao 1991. evropski i svetski prvak došao u Italiju. Igrao je u Seriji A čak 14 sezona, upisao je 470 utakmica i dao 76 golova. Kao trener radio je u Bolonji, Kataniji, Fiorentini, Sampdoriji, Milanu i Torinu.