Mladi napadač pomera lestvicu: Darmštat kupuje Srbina iz Siona!

Mediji prenose vest da je član nemačke Cvajte na korak da dovede Filipa Stojiljkovića, mladog reprezentativca Švajcarske za koga je obeštećenje čak 2.000.000 evra.

Redakcija
30. januar 2023, 12:50

Filip Stojiljković. (Foto: Uradni Twitter profil kluba/zveze)

Još jedan mladi srpski napadač dospeo je u žižu javosti a da je u matičnoj zemlji nepoznat. Napadač švajcarskog Siona Filip Stojiljković (23) našao se na meti člana nemačke druge lige Darmštata koji za njega planira da plaći obeštećenje od čak 2.000.000 evra! Snažnom špicu ugovor sa Švajcarcima ističe u junu ove godine i idealna je prilika da se nešto zaradi. Inače, ukoliko Darmštat plati pomenuto obeštećenje, ono će biti najveće u istoriji Siona za jednog igrača!

Prema "Transfermarktu" vrednost Filipa Stojiljkovića, momka rođenog u Švajcarskoj,  je 1,3 miliona evra, a u dosadašnjoj karijeri igrao je za Vil, Cirih i Arau. Nosio je dres i švajcarskih mlađih selekcija od U 17 pa do U21 za koju je nastupio 14 puta i postigao četiti gola.

Ukoliko bude nastavio sa dobrim igrama u Nemačkoj, a s obzirom da ima i srpski i švajcarski pasoš, ne bi bilo izenađenje da se Stojiljković nađe u nacionalnoj selekciji "sajdžija". Realno, pored Dušana Vlahovića, Aleksandra Mitrovića i Luke Jovića teško će dobiti priliku da se iskaže u dresi Orlova.

 ilip #Stojilkovic: The 23 y/o top striker from Sion is on verge to join Darmstadt. Done deal is close. Final details now. Medical soon. Transfer fee of more than €2m. Top transfer for Darmstadt! Record transfer for the club!
@SkySportDE
🇨🇭🇷🇸